It is currently Sun Nov 29, 2009 6:47 am

Welcome
Добродошли на званични форум сајта <strong>www.crvenazvezda-fans.co.nr</strong>.

Ви тренутно посматрате наш форум као гост, што значи да можете да посматрате форум и читате поруке. Уколико се региструјете на наш форум имаће могућност да и ви дискутујете са нама на форуму, да комуницирате са другим корисницима (приватне поруке), да одговарате на анкете, качите слике на форум, и многе друге могућности. Регистрација је брза, једноставна и апсолутно безплатна, дакле <a href="/profile.php?mode=register">постаните већ данас део нашег форума</a>!

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Прелазни рок - Љето 2009
PostPosted: Mon Jun 08, 2009 9:21 pm 
Site Admin

Дакле овде можемо да пишемо о свим гласинама овог љетног прелазног рока.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 08, 2009 9:22 pm 
Site Admin

8.6.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, фото: званични сајт, Глас Јавности

Паркер вероватно одлази, Огњеновић се можда враћа

Image

Бернард Паркер, јужноафрички репрезентативац изјавио је за лист Тајмс да верује да ће овог лета напустити Звезду. Он очекује да ће са Звездом раскинути уговор, и отићи у неки други европски клуб.

"Мој менаџер Мајк Макаб је оптимиста по питању раскида уговора. У Звезди сам урадио шта сам могао и очекујем контакте с другим клубовима. Засад немам много информација о заинтересованим екипама, као ни да ли ћемо преговарати ових дана или по завршетку Купа конфедерација. Знам само да се нећу вратити у Јужну Африку", преносе "Новости" речи нападача црвено-белих.

Паркер је у Звезду дошао у зимском прелазном року, и од тада је на 16 утакмица постигао 6 голова. Паркер је посебно добро одиграо на три последње утакмице, на којима је постигао 4 гола уз 2 асистенције.

Абубакар Оумару и Авал Исах вероватно ће остати у Звезди, и покушати помоћи Звезди, која се тренутно налази у доста тешкој ситуацији.

Image

Црвено бели дрес могао би поново да обуче Перица Огњеновић. "Политика" је у понедељак објавила да је нови председник Звезде Владан Лукић у недељу разговарао са 32-годишњим Огњеновићем о могућности повратка међу црвено-беле.

Огњеновић је средином деведесетих већ играо за Црвену звезду и био је један од најталентованијих фудбалера на нашим просторима. Након преласка у Реал Мадрид, његова каријера кренула је низбрдо. За две године у краљевском клубу одиграо је само 12 утакмица и постигао је један гол. Након лоше серије у Реалу, Огњеновић је још играо за Кајзерслаутерн, Далијен, Динамо Кијев, Анжеу као и у Малезији. Тренутно игра за грчког друголигаша Калитеу, где је ове сезоне на 9 утакмица постигао само 1 гол.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 08, 2009 9:23 pm 
Site Admin

6.6.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, www.redstarbelgrade.com

Лекић потписује трогодишњи уговор

Image

Дејан Лекић, нападач Земуна, потписаће трогодишњи уговор са Црвеном звездом. Иако уговор званично није потписан, ниједна страна не оставља места сумњи.

„Не бих ништа да причам док се све не озваничи, али смо постигли договор“, кратак је Лекић.

Ни Иван Аџић није хтео да открије више:

„Све је завршено око Лекића, потписаће трогодишњи уговор. Створићемо добар тим, а при томе неће бити скуп.“

Лекић је у претходној сезони постигао 26 голова у Земуну, који је прошле сезоне играо у Српској Лиги. Земун ће наредне године играти поново у Првој Лиги Србије, очигледно без Лекића.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 08, 2009 9:24 pm 
Site Admin

5.6.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, фото: званични сајт

Ко одлази а ко долази?

Image

Након једне од најлошијих сезона у историји ФК Црвена звезда, јасно је да ће итекако морати бити промена у играчком кадру.

Оно што је јасно је да су Клео и Фереира већ напустили Звезду, а ускоро би то могли да учине још неколико играча. Клео је ове сезоне на 24 утакмице постигао укупно 11 голова (8 у лиги и 3 у купу). Фереира је одиграо само 4 утакмице и није се уписао у листу стрелаца. Звезда није могла да задржи Клеа, пошто је обештећење од 800.000 евра било превисоко.

Познато је такође, да ће и наш капитен Милијаш напустити црвено беле. За њега је заинтересовано пола Европе, а само неки од клубова су Астон Вила, Волверхемтон, Вердер, Шалке, Борусија из Дортмунда као и Расинг из Сантадера. Ненад Милијаш је ове сезоне постигао чак 23 гола на 39 утакмица, што је одлично за играча средине терена.

Огњен Короман ће у случају понуде такође напустити црвено беле. Неизвесни су такође и Паркер, Исах, Абубакар, Гвозденовић, Лазетић и Тричковски.

Поред оволико одлазака јасно је да ће Звезда морати да доведе, односно врати неколико играча са позајмице.

Са позајмице из Будућности вратио је се Бурзановић, док би исто требали да учине и Славко Перовић а могућ је и повратак младог Вујадина Савића, који тренутно игра на позајмици у Раду.

Нови тренер Црвене звезде Владимир Петровић "Пижон" изјавио је да би волео да се Душан Баста бивши капитен црвено белих врати у Звезду. Баста је тренутно члан Удинезеа, док је протеклу сезону провео на позајмици у Лећеу, где је забележио свега 7 наступа.

Како преносе домаћи медији, Дејан Лекић, прво је појачање црвено белих. Лекић је тренутно члан Земуна, у којем је прошле сезоне постигао чак 26 голова и тако довео Земун у "Прву Лигу Србије".

У медијама се задњих дана такође провлачила разна имена као што су Марко Љубинковић, играч румунског Васлуја, Џошуа Боатенг, који је изјавио да би у Звезди играо и џабе, баш као и бивши играчи Звезде Драган Мрђа и Милан Пуровић.

Дакле, доста гласина, а које ће се остварити, остаје да се види и наредних неколико седмица.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Fri Jun 19, 2009 9:02 pm 
Site Admin

18.6.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, фото: званични сајт

Представљамо појачања

Нова управа Црвене звезде одлучила је да од наредне сезоне генерално реконструише тим, а то су већ почели да остварују са довођењем разних играча.

Image

Први на тој листи, Дејан Лекић, званично је представљен јуче у Медија центру ФК Црвене звезде.
Лекић међу црвено беле долази из београдског српсколигаша Земуна. Он је рођен 7. јуна 1985. године у Краљеву и висок је 193 цм. У својој каријери је играо за Слогу, Металац и Земун. Претходну сезону завршио је као најбољи стрелац лиге и Земуна, који се вратио у Прву лигу Србије, са постигнутих 26 голова. Он ће у Звезди носити дрес са бројем 9.

Лекић је на својој промоцији изјавио да му је се испунио велики сан.

„Сви знамо да је сан сваког играча у Србији да обуче дрес Црвене звезде. Мени се тај сан остварио и много сам срећан због тога. Захвалио бих се људима у Клубу на указаном поверењу, које сам добио на моје велико задовољство, а надам се и на њихово. Доказаћу да сам дошао у прави клуб. На мени је да радим, тренирам и напредујем што више. Из дана у дан трудићу се да се доказујем што више“, поручио је Дејан Лекић.

Image

Друго званично појачање овог прелазног рока је Никола Игњатијевић, досадашњи члан ФК Јавора из Ивањице. Јавор је најпријатније изненађење ове сезоне у Суперлиги. Прошлогодишњи члан Прве Лиге Србије Хабитфарм из Ивањице ове сезоне успео је да направи велики подвиг и пласира се на четврто место у најелитнијом српском такмичењу.

Игњатијевић је рођен 12. децембра 1983 у Пожаревцу. Висок је свега 175 цм и игра на позијици левог бека. 25 годишњи одбранбени играч Јавора прошле сезоне је одиграо 27 утакмица и постигао је један гол (против Баната из једанаестерца у 29. колу). Он је такође забележио 8 жутих и један црвени картон у прошлој сезони. Пожаревљанин је такође бивши члан црвено белих. Он је у сезони 2005/06 прешао у клуб из Ивањице, а од наредне сезоне опет ће носити црвено бели дрес. Игњатијевић је такође играо и у Земуну као и у Напретку из Крушевца.

На својој промоцији изјавио је:

„Велика је част и задовољство вратити се на Маракану. Ово је за мене практично нов почетак и изазов. Свестан сам величине Црвене звезде и знам шта се од мене очекује у будућности“, закључио је Никола Игњатијевић.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Fri Jun 19, 2009 9:03 pm 
Site Admin

19.6.2009 | Извор: званични сајт

Ђорђевић ново појачање

Image

Фудбалски клуб Црвена звезда је у петак 19. јуна добио и треће званично појачање, у лику штопера Славољуба Ђорђевића, који је предстваља прави пример Звездиног детета, обзиром да је у Звезди почео да играо фудбал, у својој 8. години и да се ту задржао све до 24. године, наступајући за све селекције.
Славољуб Ђорђевић је рођен 15. фебруара 1981. године у Београду и висок је 181 цм. Након Црвене звезде, играо је у Русији за Аланију и Шињик, док је претходну сезону у Аустрији у тиму Алтах.

Члан Управног одбора Драган Вуксановић рекао је да Црвена звезда увек има шампионске амбиције и да је Клуб већ у првим данима прелазног рока показао своју озбиљност.

„Претходних година је кроз наш Клуб пролазило доста играча, који нису осећали праву приврженост према Звездином црвено-белом дресу. Доласком Ђорђевића и потписивањем уговора са играчем који потиче из наше Омладинске школе, очекујем да се та приврженост Клубу врати на Маракану, као и да сви остали играчи то схвате и да то буде прави мотив, који је предуслов за праве резултате“, јасан је Драган Вуксановић.

Славољуб Ђорђевић је потписао уговор на три године и каже да када је он дебитовао за Први тим, Црвена звезда је била у сличној ситуацији, правио се тим, са доста младих и само пар искусних играча и да су и тада, као и сада играчи само тренирали и веровали у себе.

„Пресрећан сам што сам се вратио у Клуб у којем сам поникао и где сам већину свог живота и провео. Знам шта је Црвена звезда и свестан сам у којој је ситуацији и без обзира што сам имао понуде других клубова, одлучио сам да се вратим. Верујем у себе и своје саиграче и поред тога што је екипа млада, али сам убеђен да ће садашње руководство и стручни штаб наћи пут који ће нас одвести до трофеја. У том сам сигуран, јер да нисам не бих се ни вратио. Знам да сам са 28 година један од искуснијих и шта се од мене тражи. Понављам, убеђен сам да ће Црвена звезда врло брзо повратити свој стари сјај и да ће јавност и све Делије које чине већину Србије дати нама пуну подршку и помоћи како мени, тако и целом Клубу да постигнемо жељене резултате“, истакао је Славољуб Ђорђевић.

Славољуб Ђорђевић је после потписивања уговора, исти оверио у Фудбалском савезу Београда, а наредне недеље ће се наставити са промоцијама нових појачања.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 21, 2009 2:44 pm 
Site Admin

Каду и Савио на Маракани

Image

Црвена звезда наставља да се појачава у актуелном прелазном року. На Маракани од суботе 20. јуна тренирају Бразилци Карлос Едуардо де Фиори Мендес КАДУ и САВИО Оливеира до Валле, двојица фудбалера Зете из Голубоваца, који су за тај црногорски клуб наступали у последње две године.

Каду (22, 177) игра на позицији централног везног и у прошлој сезони је на 24 одигране утакмице постигао седам голова.

Савио (24, 191) је задњи везни и на 23 утакмице у прошлој сезони постигао је два гола.

Црвена звезда и Зета су се већ договориле о трансферу двојице Бразилаца, док су пред играчима медицинска тестирања након којих ће бити потписани и уговори. До тада ће Каду и Савио тренирати са екипом.

Обојица се одлично служе српским језиком, што ће свакако бити предност у прилагођавању. Званичну промоцију у црвено-белом дресу двојица Бразилаца имаће средином следеће недеље.

Извор: званични сајт

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 22, 2009 6:48 pm 
Site Admin

22.6.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, фото: званични сајт

Дарко Лазовић коначно у Звезди

Image

Оно што нису успели претходни директори Звезде Горан Буњевчевић и Илија Ивић, успео је тренутни спортски директор Иван Аџић.

Дарко Лазовић, 18-годишњи Чачанин од наредне сезоне носиће црвено бели дрес. Лазовић важи за једног од најталентованјих играча у Србији. Тренутно је члан Борца из Чачка, где је у претходној сезони одиграо 28 утакмица и постигао 3 гола.
Лазовић је веома задовољан преласком у највећи српски клуб.

"Драго ми је да сам после толико времена, из трећег покушаја, дошао тамо где сам одувек желео. Осећам олакшање што је све завршено и узбуђење што се догодио мој трансфер у Звезду", рекао је Лазовић новинарима на Маракани.

18-годишњи крилни играч изнео је незадовољство што договор није постигнут и прије.

"Жао ми је што су неки ранији преговори са Звездом пропали. Ја сам рекао 'да' још када ме је тражио Илија Ивић."

Пижон је такође задовољан трансфером Лазовића.

„Волим кад је играч млад и талентован и кад дође у Звезду. Зна се колики потенцијал има Дарко Лазовић, а ми ћемо тај потенцијал уобличити у врхунски фудбалски квалитет“, рекао је Владимир Петровић Пижон.

Лазовић ће наредних дана бити и званично представљен. У Звезди ће носити дрес са бројем 8.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 23, 2009 4:11 pm 
Site Admin

23.6.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, фото: званични сајт

Коначно и Обрић

Image

Играч, који од почетка припрема тренира са осталим играчима, Немања Обрић, од данас је и званично нови члан Црвене звезде.
Досадашњни играч Капошварија рођен је 15. априла 1984. године у Београду и висок је 187 цм.
Игра на средини терена, тачније офанзивног везног играча и чешће се истиче као асистент него као стрелац. Прошле сезоне је у Капошварију постигао 2 гола, али је имао чак 12 асистенција. Обрић је бивши омладинац Црвене звезде и члан је чувене генерације '84.

Обрић је изразио задовољство долазком у Звезду.

„Као Звездином детету увек ми је био сан да заиграм за први тим и пред пуном Мараканом. Захваљујем се људима у Клубу, што верују у мене и што ми практично дају другу шансу да се докажем. Надам се да ћу им се добрим партијама и играма одужити и да ћемо заједно доћи до успеха", изјавио је Обрић данас новинарима.

Обрић ће у Звезди носити дрес са бројем 7. Надамо се да ће бити успешан као и његов претходник са истим бројем, Ненад Милијаш.

Profile E-mail  

Page 1 of 1 [ 9 posts ]