It is currently Sun Nov 29, 2009 6:44 am

Welcome
Добродошли на званични форум сајта <strong>www.crvenazvezda-fans.co.nr</strong>.

Ви тренутно посматрате наш форум као гост, што значи да можете да посматрате форум и читате поруке. Уколико се региструјете на наш форум имаће могућност да и ви дискутујете са нама на форуму, да комуницирате са другим корисницима (приватне поруке), да одговарате на анкете, качите слике на форум, и многе друге могућности. Регистрација је брза, једноставна и апсолутно безплатна, дакле <a href="/profile.php?mode=register">постаните већ данас део нашег форума</a>!

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Одлазак на Косово и Метохију 28 јуна!
PostPosted: Fri Jun 05, 2009 8:40 am 

Браћи и сетре ове године је 620 година од важне битке на Касову пољу.Мислим да о самој бици не треба баш много да причам то и сами знате.Ја би само овим путем желео да вас посетим и да вас позовом да у што већем броју дођете на Газиместан.Што се тиче превоза мислим да ће поједине Цркве у Београду органиѕовати превоз(који се плаћа) али такође можете доћи до Митровице својим колима или комбијем а ту ћете сачекати колону која ће уз пратњу ићи до Грачанице и Газиместана.Такође мислим да ће бити организованог превоза из Митровице.Узалудно је викање Косово је Србија а ни једном се не појавити на КиМ,Сваки тај наш долазак показује да је то наше као и том преосталом народу да није заборављен и да има неко ко мисли о њему за разлику од политичара.Сад полако скупљајте паре и организујте се да нас буде што више.

28.јун 2009.године-ВИДОВДАН!!! Сабор Срба из целог света! Да покажемо да нам је стало, да покажемо колико нас има, да покажемо колико ће нас бити ако затреба, да покажемо солидарност са косметском браћом... Епархија рашко-призренска позива на прославу 620 година од Косовске битке, на Свету литургију у Грачаници и на парастос косовским јунацима на Газиместану.
Путовање ће се одржати у два аранжмана:

Први аранжман:

Уз благослов Његовог преосвештенства епископа рашко-призренског и косовско-метохијског господина др. Артемија, одржаће се дводневно путовање(од 26. до 28. јуна 2009.) током којег ће се обићи највеће метохијске и косовске светиње и најугроженије српске енклаве.

ПЛАН ПУТА

Петак(26.јун)
- Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве

Субота(27.јун)
- Ујутру на Свету литургију стижемо у манастир Гориоч, одакле настављамо ка Пећкој Патријаршији, Високим Дечанима и манастиру Свети Архангели у Призрену. На ноћење се иде у Велику Хочу и Ораховац.

Недеља(28.јун-ВИДОВДАН)
- Одлазак на Свету литургију у Грачаницу, обилазак споменика Газиместан и присуствовање парастосу, и ако Бог да и ако буде било времена обилазак манастира Соколица и манастира Бањска.
У вечерњим сатима повратак у Београд

Аутобуси ће бити под полицијском пратњом.
У склопу акције је и прикупљање и одношење хуманитарне помоћи.

Цена пута је 4200 динара( или у случају скока евра 45е у динарској против-вредности на дан путовања )
У цену урачунато: превоз, вечера у расторану и ноћење.
Могућност плаћања у две рате.

Пријаве до 19. јуна 2009.

За све информације, пријаве и хуманитарну помоћ обратити се на број:

064 40 40 579

ЗАМОЛИЛИ БИ ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ НА КОСМЕТУ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ И ИЋИ ДОЛЕ СА НЕПОШТОВАЊЕМ ПРЕМА СВЕМУ ШТО ЋЕ ВИДЕТИ. ЗНАЧИ, НЕ ИДЕМО ДОЛЕ ДА СЕ БИЈЕМО, ДА СЕ АЛКОХОЛИШЕМО, МЛАТАРАМО ЗАСТАВАМА И ДА ПРОВОЦИРАМО ШИПТАРЕ, ВЕЋ ДА НА ЈЕДАН МИРАН, КУЛТУРАН И ДОСТОЈАНСТВЕН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ ТАМОШЊИ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ МОРАЛНУ ПОДРШКУ ЗА ОПСТАНАК ДОЛЕ ЈЕР СУ ОНИ ТИ КОЈИ СУ ЗАСЛУЖНИ ШТО ЈОШ КОСМЕТ НАЗИВАМО СРПСКОМ ТЕРИТОРИЈОМ.

Други аранжман:

Једнодневни одлазак на Космет за Видовдан, одлазак на Свету литургију у Грачаницу, парастос косовским јунацима на Газиместану и ако буде услова обилазак манастира Соколица и Бањска.

Полазак је планиран за суботу 27.јун у вечерњим сатима. Након недеље проведене на Космету, повратак у Београд је у вечерњим сатима.

Цена овог пута је 25е у динарској против-вредности.

Пријаве до 19. јуна 2009. на број:

064 40 40 579

Од хуманирарне помоћи, поред финансијске помоћи потребна је и друга врста помоћи у виду:
-Хране: брашно, шећер, со, уље, месо, квасац, зачини, млеко, конзерве са храном, поврће (свеже-замрзнуто), воће...
-Хигијена: шампони, сапуни, каладонт, тоалет папир...
-Књиге (библиотека је јако оскудна): белетристика, књиге за средњу школу, класика, лектире, стручне књиге... све оно што Вам скупља прашину или што Вам више не треба.
-СЕСТРЕ ИЗ МАНАСТИРА ГОРИОЧ СУ ЗАМОЛИЛЕ ДА ИМ ДОНЕСЕМО КОНАЦ ЗА ПРАВЉЕЊЕ БРОЈАНИЦА И ПЕРЛЕ
- ПОТРЕБНА СУ И НОВЧАНА СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ СПОМЕНИКА НЕСТАЛИМА И СТРАДАЛИМА У ВЕЛИКОЈ ХОЧИ И ОРАХОВЦУ
Image

Сада се мало љутим кад неко каже:били смо европски шампиони.Нисмо ми били европски шампиони,него смо ми европски шампиони заувек!Ми,Реал,Бајерн,Милан...То је наше друштво,а ово што играмо овде,то нам је за припреме.
Ваш Љуба Тадић (1929-2005)
 Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 11, 2009 9:42 pm 
Site Admin

Прошло је 620 година од једног од највећих дана у историји наше Србије.
НЕМОЈТЕ ЗАБОРАВИТИ ВИДОВДАН,понављам да је то један од најважнијих догађаја у нашој историји.Не смемо да дозволимо да заборавимо тај дан.КОСМЕТ ЗАУВЕК СРБИЈА!

Post subject:
PostPosted: Fri Jul 03, 2009 10:44 am 

О томе шта ја мислим о тим оргаизацијама је мој потпис.Када ћемо ми да престанемо дави се делимо и да већ једном станемо сви под исти барјак?Ове године су рађене мајце са симболиком годишњице Видовдана и мислим да са таквом праксом треба наста наставити и да сви имамо скоро исте мајце на себи јер смо сви ми који смо дошли ту Срби и зато што смо свени шта је Видовдан за нас.Осим поменутих организација ту су били и људи из ЦГ,из Македоније,Француске и ко зна одакле све не,да нас подрже али нико није истицао своја обележја.Мислим да поделама по организацијама треба стани некако на пут.Као неко ко има познанстваза дотса тих организција морам да каћем да многе од њих позивају нас Делије да им се придружимо на шта сам им ја рекао да ми нећемо под ниједан други парјак да стајемо већ само под барјак Србије.Што се тиче минитра и његовог каменовња ту морам да кажем да снп 1389 није гађао Богдановића већ је Богдановић позвао своје рођаке,иначе криминаце из Лепосоваћа да отерају људе који свакодневно протествују због тога што еулекс зели да уведе царину.Мештани и снп 1389 који држе барикаде против Еулекса. Учесници блокаде су желели да зауставе Богдановића да би му уручили доказ (летак са обавештењем о почетку рада Царине који Еулекс дели на Јарињу) што жу поставити касније али је министар одлучио да избегне блокаду што већ седам дана не успева ни Кфор ни Еулекс. Када је његово возило на крају ипак мирним путем било заустављено тако што су му људи препречили пут из возила у његовој пратњи су излетели младићи у мајицама и тренеркама са палицама и пиштољима у рукама. Тек после тога су према возилима полетеле каменице од чега је само једна погодила ауто што се види и на снимку. Пре реакције његовог приватног обезбеђења ни један од аутомобила из пратње није био ударен или погођен. Сада КПС полиција прогања активисте СНП 1389 а Игор Маринковић који је организатор Видовданског марша сутра ујутру иде у полицију да да изјаву. Иако су га звали он није побегао већ је остао на барикади у Лепосавићу и после Марша и сутра ће се јавити у полицију иако га сви убеђују да треба да бежи.
Све ово пишем са тих барикада,ускоро ћу посствити и слике.
Морам само да додамјош нешто око видовдана,предлажем да се догодине договоримо и сви заједно са свим организацијама урадимо исте мајце и да нам организација Видовдана буде заједнички пројекат...Знам да је то тешко али морамо се некако уједнити и стати под исти барјак...
...Пренето са форума delije.net ...
Image
На овој слици можете видети заставу цара Лазара,коју су урадиле Делије.
Image

Сада се мало љутим кад неко каже:били смо европски шампиони.Нисмо ми били европски шампиони,него смо ми европски шампиони заувек!Ми,Реал,Бајерн,Милан...То је наше друштво,а ово што играмо овде,то нам је за припреме.
 Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Jul 04, 2009 11:30 am 

Ево још слика и прилика са Газиместана.
Image
Image
Image

Profile  

Page 1 of 1 [ 4 posts ]