Стварно невероватно, дерби без публике.
Изјаве:
"Велика штета за цео наш фудбал. Зашто ми увек у свему морамо да будемо први? Да ли би требало још нешто да пробамо? Ево, можемо суботом на Ади да играмо првенствене утакмице. Дерби је постао то што јесте управо због публике и атмосфере која се стварала. Ово је само још један у низу удараца за српски фудбал, али морамо да се помиримо са тим јер су одлучиле више инстанце", резигниран је тренер Звезде, Јанковић.
Короман је, по обичају, био без длаке на језику:
"Првенство не би ни требало да се игра! Најбоље је да све отакажемо. Ово је срамота! Дерби без публике је тужан, какав другачији и може да буде?"
Короман наставља у сличном стилу:
"Због ове одлуке требало би ставити катанац на врата Савеза. Сви знају колико је дерби значајан за играче, а поготово за навијаче. Они су највише оштећени овом одлуком. Иако ћемо се јадно осећати приликом изласка на терен, свим срцем желимо победу и учинићемо све да је остваримо".
Ни леи бек првака, Анђелковић, није могао да верује када је чуо вест:
"Дерби без публике? Не могу да верујем, на шта ли ће то да личи? Није исто играти против, рецимо, Борца и Партизана. Можда је могао да се направи изузетак јер је дерби ипак светковина нашег фудбала када гледаоци уживају. А сада ни на стадион неће моћи да дођу. Сви ћемо бити на губитку - и играчи и навијачи."
Капитен, Дејан Миловановић, је већ искусио како је играти без присуства публике:
"Баш зато и знам како ће бити. Ово ће бити први дерби без присуства навијача. Незамисливо је да се игра без присуства публике, дерби неће ни личити на себе."
Милијаш је разочаран донетом одлуком:
"Ова одлука је у једну руку смешна, а и тужна. Какав је то дерби када нема публике? Није ми јасно зашто је донета оваква одлука и могу рећи да сам разочаран одлуком људи који седе у дисциплинским органима."
Нападач црвено-белих, Ненад Јестровић, био је кратак:
"Ово је катастрофа."
Можемо рећи да је Јестровић укратко описао мишљења свих у експедицији Црвене звезде.
http://www.fc-redstar.net/newscontent.a ... &News=1531