|
It is currently Wed Dec 23, 2009 4:31 am
|
View unanswered posts | View active topics
| Welcome |
|
|
Добродошли на званични форум сајта <strong>www.crvenazvezda-fans.co.nr</strong>.
Ви тренутно посматрате наш форум као гост, што значи да можете да посматрате форум и читате поруке. Уколико се региструјете на наш форум имаће могућност да и ви дискутујете са нама на форуму, да комуницирате са другим корисницима (приватне поруке), да одговарате на анкете, качите слике на форум, и многе друге могућности. Регистрација је брза, једноставна и апсолутно безплатна, дакле <a href="/profile.php?mode=register">постаните већ данас део нашег форума</a>!
|
 |
|
 |
|
| Author |
Message |
|
Сале Делија
|
Post subject: Песме Posted: Mon Dec 22, 2008 9:45 pm |
| Site Admin |
 |
|
|
Овај топик мозе да послузи као концепт за прављење велике књиге песама севера (или у најмању руку мозе да се у наставцима издаје у фанзину). Такође многи који нису редовни или нису били редовни, овде могу да процитају текстове песама које не знају .
Када писете неку песму вазно је да написете осим текста следеце ствари :
1) Како се зове оригинална мелодија (ако је знате )
2) Ко је изводи (нпр. за енглеску химну или "Аиду" , логицно да нецете написати извођаца)
3) Да ли сте ту исту мелодију цули да се пева на некој другој навијацкој трибини - ово је јако вазна ставка!
Цепај!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Текст из Звездине Ревије , април 1979.
" Химна на Стадиону
У бројној армији навијаца је сигурно и подоста поклоника забавне музике и њима неце представљати енигму име Сање Илица. Тако га називају сви који са њим сарађују , певаци којима писе композиције, музицари, посетиоци фестивала, па нека га тако напокон упозна и овај нас најсири аудиторијум ... Навијацки, зваздаски. А, разлог ? Па, рецимо творац је , додусе уз малу помоц својих пријатеља Звездине химне , навијацке песме која це ускоро бити доступна свим поклоницима црвено-беле боје .
Конкретно , о цему се ради ? Објављен је конкурс за композицију која це уједно бити химна спортског друства Црвена Звезда . Позив је упуцен композиторима из цитаве земље . Једини услов је био - вероватно погађате - да су сви композитори који би се јавили на конкурс са својим композицијама , пре свега навијаци Црвене Звезде .
- Послао сам своју композицију , како сам мислио да би она требала да изгледа , као и сви други. Уследила је селекција. Нацињен је узи избор, затим су позвани навијаци и ето , они су одлуцили да то буде управо моја композиција. Приликом рада, припремања , компоновања, посао сам најпре од цињенице да би ту композицију требало да пева висе људи , а не само један. Зелео сам да нациним једноставну композицију цији це средисњи део да буде намењен управо навијацима , који це да га изводе на стадиону.
Наизглед врло смирен , спортски одевен , са мирним погледом и помало успорених покрета док говори , Сања делује као сталозена особа. Рекло би се да ни за тренутак не излази из свог света музике , мелодија , идеја које би тек требало да се пренесу у нотне свеске ... Каземо да је наизглед све то тако , бар на тај први поглед. Међутим , реалност, бар она спортска је несто сасвим друго . Како сам казе редован је посетилац свих утакмица које фудбалери Црвене Звезде одиграју у Београду. Спада управо у оне ватрене навијаце који знају ревносно да се показу на трибинама.
Звездина химна :
" Све сто смо зелели,све сто смо хтели ,
то су нам дали црвенобели,
младици борови , девојке јеле,
боре се постено за црвенобеле ,
Хеј , хеј, хеј , хеј , хеј ,
Црвена Звезда на небу сја - хеј,
Црвену Звезду волим и ја - хеј,
Црвена Звезда тао нас је тим -хеј,
Хеј Звезда црвена, црвена ,
Хеј Звезда хеј ,
Хеј Звезда црвена , црвена,
Хеј Звезда хеј !"
Знам да има доста и оних којима се ова химна не допада . То је химна спортског друства и таква је каква је - НАСА ЈЕ и има традицију . Навијацка химна, или химна Делија и севера је "Добро знај "и она је права навијацка.
Добра страна химне насег спортског друства је то сто звуци као деција песмица. Одлицна је да се пева деци као успаванка . Деца се тако јос у колевци науце да воле Звезду !
_________________ ДЕЛИЈЕ,ДЕЛИЈЕ,АЈМО СВИ У ГЛАС,УРОШ МИШИЋ ЈЕДАН ЈЕ ОД НАС!!!
|
|
|
|
 |
|
ludi severac
|
Post subject: Posted: Tue Dec 23, 2008 2:48 pm |
Joined: Mon Sep 22, 2008 9:16 pm Posts: 508 Location: 100 км од Мракане
|
|
Ево једне песме која главна на северу,а певају је и остале навијачке групе у Србији.
Пуне трибине лудих навијаче,
и бакље светле цео север гори,
бубњеви тутње и песма се ори,
једите говна ми смо шампиони.
але,але,але,але,але,але,але
Ова песма је велики хит на северу и на фору њене мелодије Делије су смислиле још песама:
И литар сперме то је права доза,
...емо кеве,радових тифоза,
и литар сперме то је права доза,
јебемо кеве радових тифоза.
але,але,але,але,але....
Ову песму и мелодију послужили су многе групе у Србији:Мишеви 1970,Јакуза,Дивља Телад Пети Пук 2001
Ево песма мишева:
Пуне трибине глупих навијача,
немамо бакље прскалице светле,
бубњеви су бушни,а песме су тужне,
јер ми смо стока са трибине јужне
але.але....
Дивља телад пети пук:
И ко не пева ..рва му је кева,
и ко не скаче неће у .ебаче,
и ко не краде нема чоколаде,
и ко не пије с Петог пука није.
але,але...
Има још песама које бих прокоментарисао али немогу баш сада јер сам заузет и на другим темама и други стварима.Ред је да и остали нешто напишу.
_________________ Нема велике љубави без велике радости,али и без велике патње.Е то вам је Црвена Звезда.Има да се радујеш до неба,али секирација ти не гине.
Сада се мало љутим кад неко каже:били смо европски шампиони.Нисмо ми били европски шампиони,него смо ми европски шампиони заувек!Ми,Реал,Бајерн,Милан...То је наше друштво,а ово што играмо овде,то нам је за припреме.
Ваш Љуба Тадић (1929-2005)
|
|
|
|
 |
|
Сале Делија
|
Post subject: Posted: Tue Dec 23, 2008 2:54 pm |
| Site Admin |
 |
|
ludi severac wrote: Ево једне песме која главна на северу,а певају је и остале навијачке групе у Србији. Пуне трибине лудих навијаче, и бакље светле цео север гори, бубњеви тутње и песма се ори, једите говна ми смо шампиони. але,але,але,але,але,але,але Ова песма је велики хит на северу и на фору њене мелодије Делије су смислиле још песама: И литар сперме то је права доза, ...емо кеве,радових тифоза, и литар сперме то је права доза, јебемо кеве радових тифоза. але,але,але,але,але.... Ову песму и мелодију послужили су многе групе у Србији:Мишеви 1970,Јакуза,Дивља Телад Пети Пук 2001 Ево песма мишева: Пуне трибине глупих навијача, немамо бакље прскалице светле, бубњеви су бушни,а песме су тужне, јер ми смо стока са трибине јужне але.але.... Дивља телад пети пук: И ко не пева ..рва му је кева, и ко не скаче неће у .ебаче, и ко не краде нема чоколаде, и ко не пије с Петог пука није. але,але... Има још песама које бих прокоментарисао али немогу баш сада јер сам заузет и на другим темама и други стварима.Ред је да и остали нешто напишу.
Одлично што си поставио,међутим имам примедбу.
Боли ме уво како иде ппесма мишева и петог пука,можеш да поставиш ко је препевао али немој да поставиш како иде њихова песма.
|
|
|
|
 |
|
Сале Делија
|
Post subject: Posted: Tue Dec 23, 2008 3:07 pm |
| Site Admin |
 |
|
|
лепо је бити уз тебе партизане
јер ти играш поред Маракане
комшије твоје прваци су света
увек си други и то нам не смета
але-але
деведесет друге се певало
тужно је бити навијач партизана
он средом седи крај малог екрана
и гледа Звезду, светског шампиона
како иде право до Лондона
финале Лиге шампиона '92 је био на Вемблију, мислим да је била и верзија са последњим стихом како једним голом иде до Лондона, пред текму са Сампдоријом
па онда легендарни 3-2 плеј-оф у баскету и прва титула после 20+ година
пуне трибине лудих навијача (нисам 100% сигуран за први стих)
а на паркету игра Стева свиња
једе нам говна и пуши нам кару
Стево свињо дебели говнару неко је певао и дебели гробару
актуелне певамо сваки викенд и сви их знамо, ал' треба да остане забележено
на тему burning bridges из филма Kelly's heroes
Маракана дал' је пуна ил' смо само ми
наша ће те песма увек Звездо носити
не жалимо наша грла нити дланове
а ти само храбро бори се
Дошли смо са разних страна да те бодримо
нама ништа није тешко јер те волимо
тукли смо се увек кад је било потребе
Делије се никог не плаше
затим, на тему It's a heartache од Bonnie Tyler
Напред Звездо
само напред Звездо
најбоља си ти
увек испред свих
Звездо...
Last edited by Сале Делија on Tue Dec 23, 2008 3:31 pm, edited 1 time in total.
|
|
|
|
 |
|
ludi severac
|
Post subject: Posted: Tue Dec 23, 2008 3:26 pm |
|
|
Ево једне две песме које су сличне.
Још једна победа и титула,
и опет ти си првак постала,
свуда смо те пратили и верно бодрили,
за твоју славу данас певамо...
Оле,оле.оле.оле
Министар се нови јавио,
заставе нам је ѕзабранаио,
нека та пичкетина сада добра зна,
на крају биће наша победа..
_________________ Нема велике љубави без велике радости,али и без велике патње.Е то вам је Црвена Звезда.Има да се радујеш до неба,али секирација ти не гине.
Сада се мало љутим кад неко каже:били смо европски шампиони.Нисмо ми били европски шампиони,него смо ми европски шампиони заувек!Ми,Реал,Бајерн,Милан...То је наше друштво,а ово што играмо овде,то нам је за припреме.
|
|
|
|
 |
|
Сале Делија
|
Post subject: Posted: Tue Dec 23, 2008 3:33 pm |
| Site Admin |
 |
|
ludi severac wrote: Ево једне две песме које су сличне. Још једна победа и титула, и опет ти си првак постала, свуда смо те пратили и верно бодрили, за твоју славу данас певамо... Оле,оле.оле.оле Министар се нови јавио, заставе нам је ѕзабранаио, нека та пичкетина сада добра зна, на крају биће наша победа..
Делије, Делије,ајмо сви у глас,Урош Мишић један је од нас,хеј
|
|
|
|
 |
|
ludi severac
|
Post subject: Posted: Tue Dec 23, 2008 3:41 pm |
|
|
Нема дана,а да не мислим на тебе,
бићу стобом цео живот свој,
ја те волим,ја те бодрим,
волећу те док не умрем,
ти се бори играј до победе,
ја те волим,ја те бодрим,
волећу те док не умрем,
ти се бори играј до победе,
оооооооооооооооооооооооооооооооооо.
|
|
|
|
 |
|
Сале Делија
|
Post subject: Posted: Tue Dec 23, 2008 3:43 pm |
| Site Admin |
 |
|
ludi severac wrote: Нема дана,а да не мислим на тебе, бићу стобом цео живот свој, ја те волим,ја те бодрим, волећу те док не умрем, ти се бори играј до победе, ја те волим,ја те бодрим, волећу те док не умрем, ти се бори играј до победе, оооооооооооооооооооооооооооооооооо.
СВАКЕ НОЋИ САЊАМ ЈА
МАРАКАНА ПРЕПУНА
ПЕВАЈУ ТИ СВИ
КО ПОЛУДЕЛИ
НАПРЕД ЗВЕЗДО ЛЕ О ЛЕ
ИДЕМО ДО ПОБЕДЕ
АЛЕ АЛЕ ООО
УВЕК ЗАЈЕДНО
http://www.youtube.com/watch?v=093VZAb6EhA
|
|
|
|
 |
|
ludi severac
|
Post subject: Posted: Wed Dec 24, 2008 10:58 pm |
|
|
Само бих те да вам кажем да није поента ове теме узети и отићи на неки форум Делија и копирати написане песме.Већ свако треба да огледа своје знање и покаже колики је Делија.Овде ако не знате неку песму можете је научити.
Па каже следеће:
Много брига,много и проблема,
ја сам Звездо с тобом прошао,
оно што нам зло и сада спрема,
знај са тобом проћиће и то,
Звездо играј,Звездо сад победи,
прати ће те бакље бубњеви,
чак и када коса ми оседи,
ја ћу тебе Звездо волети.
ооооооооооооооооооооооооооо
на,на,на,на,на,на,на,на,на,на,на,на,на
Ову песму наравно да сви волите и знате једна је од најпопуларнијих на северу.Настала је 1997 год,али је на трибини требало времена да постане хит.Пошто су Делије 2006 снимиле нови цд-е ова песма је опет заживела.
Звезда ми је све,
Звезда живот је,
срце моје је,
увек уз тебе ,
Звездо волим те.
Напред Звезада оле,
Напред Звезда оле
Напред Звезда оле
Напред Звезда оле
Кад лоше крене ми,
тада се ја сетим,
да моји другови,
на маракани сви,
певају о Звезди.
Напред Звезада оле,
Напред Звезда оле
Напред Звезда оле
Напред Звезда оле
Ја нећу никада,
за овог живота,
престати гледати,
ту Звезду волети,
Србију бранити.
Напред Звезада оле,
Напред Звезда оле
Напред Звезда оле
Напред Звезда оле
Наравно као и Увек Мишеви се послужили нашом песмом и смислили песме.
|
|
|
|
 |
|
Сале Делија
|
Post subject: Posted: Wed Dec 24, 2008 11:17 pm |
| Site Admin |
 |
|
ludi severac wrote: Само бих те да вам кажем да није поента ове теме узети и отићи на неки форум Делија и копирати написане песме.Већ свако треба да огледа своје знање и покаже колики је Делија.Овде ако не знате неку песму можете је научити. Па каже следеће: Много брига,много и проблема, ја сам Звездо с тобом прошао, оно што нам зло и сада спрема, знај са тобом проћиће и то, Звездо играј,Звездо сад победи, прати ће те бакље бубњеви, чак и када коса ми оседи, ја ћу тебе Звездо волети. ооооооооооооооооооооооооооо на,на,на,на,на,на,на,на,на,на,на,на,на Ову песму наравно да сви волите и знате једна је од најпопуларнијих на северу.Настала је 1997 год,али је на трибини требало времена да постане хит.Пошто су Делије 2006 снимиле нови цд-е ова песма је опет заживела. Звезда ми је све, Звезда живот је, срце моје је, увек уз тебе , Звездо волим те. Напред Звезада оле, Напред Звезда оле Напред Звезда оле Напред Звезда оле Кад лоше крене ми, тада се ја сетим, да моји другови, на маракани сви, певају о Звезди. Напред Звезада оле, Напред Звезда оле Напред Звезда оле Напред Звезда оле Ја нећу никада, за овог живота, престати гледати, ту Звезду волети, Србију бранити. Напред Звезада оле, Напред Звезда оле Напред Звезда оле Напред Звезда оле Наравно као и Увек Мишеви се послужили нашом песмом и смислили песме.
Може да се пренесе под условом да пренесеш своју поруку са форума или поруку некога ко ти дозвољава да преносиш.
Песма Напред Звезда але је певана још 97 или 98.Међутим пошто није тада заживела због тога што је била компликована за тадашње време,ево сада је она права песма.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|