|
It is currently Wed Dec 23, 2009 4:29 am
|
View unanswered posts | View active topics
| Welcome |
|
|
Добродошли на званични форум сајта <strong>www.crvenazvezda-fans.co.nr</strong>.
Ви тренутно посматрате наш форум као гост, што значи да можете да посматрате форум и читате поруке. Уколико се региструјете на наш форум имаће могућност да и ви дискутујете са нама на форуму, да комуницирате са другим корисницима (приватне поруке), да одговарате на анкете, качите слике на форум, и многе друге могућности. Регистрација је брза, једноставна и апсолутно безплатна, дакле <a href="/profile.php?mode=register">постаните већ данас део нашег форума</a>!
|
 |
|
 |
|
| Author |
Message |
|
Сале Делија
|
Post subject: Posted: Mon Nov 17, 2008 9:06 pm |
| Site Admin |
 |
|
Webmaster wrote: Хоћу да помогнем Стојим иза Тане  Дуго се спомињала могућност да Владимир Југовић постане један од челника Црвене звезде. Чак је једно време био и у УО, али га је после извесног времена и напустио. „У УО сам био код Стојковића, а после њега је дошао Спасојевић који је правио свој тим. Сада је Ден Тана сачинио свој и позвао ме да учествујем. Први пут сам право из копачки ушао у управу, али ће сада моја улога бити много озбиљнија и активнија“, Југовић објашњава разлику у свом учешћу у прошлој и новој управи. Сам Ден Тана је предлагао да се ви кандидујете за председника, због чега нисте? „Мене искључиво занима фудбал, не место председника кога доживљавам као некога ко презентује клуб на специфичан начин. Мене искључиво занима фудбал, а председник је нешто више од тога. При томе, председник мора да буде неко искуснији, а Ден Тана има искустви и бројна познанства у УЕФА и ФИФА, а дуго је био и нашем савезу.“ Претпоставља се да ћете бити потпредседник задужен за спортска питања. Како замишљате вашу улогу уз Илију Ивића и вероватно Стевана Стојановића? „Знаће се ко шта ради, а себе замишљам као човека који Ивићу може да помогне у неким финалним стварима. Потпредседник, ако то будем, има другачија задужења, више усмерена ка УО. Пре предлагања неких одлука консултоваће се већи број људи, али ће УО бити тај који ће давати свој суд.“ У јавности се појавила информација да би Стеван Стојановић требало да добије активнију улогу у спортском сектору: „Разговараћемо о томе. Дику добро познајем и знам шта је урадио у Звезди док је две године био спортски директор иако то са стране неко не види. Постоје ствари које знају само људи из клуба, а ја сам међу њима. Ако неко преузима одговорност мора око себе да има људе које познаје, нема ту неке превелике мистерије.“ Ваш коментар о дешавањима на Скупштини и изјави Милована Ђорића да је Ден Тана, а тиме вероватно и ви, само тројански коњ... „Чуо сам да су постојали људи који су први пут ушли на Скупштину. Не знам који је био њихов интерес, али ми је жао што се све тако десило јер је то лоше по Звездин имиџ. Јер потребно је чак и када има проблема имати достојанства. Звезда је као клуб увек имала достојанства и жао ми је што се све ово десило. Трудићу се на сваком кораку да изјавам и поступцима покушам да сачувам достојанство клуба. Нема разлога да се сумња да је Звездин интерес изнад свега. Нека лична иступања нису на месту јер немам никакав интерес, нити сам нешто тражио од Звезде. Једноставно, подржао сам Дена Тану, стојим иза њега, јер знам да има добре намере. Његов циљ је да Звезда буде резултатски успешна и да се среди финансијско стање.“ Писало се и о томе да би Југовић могао да обезбеди генералног спонзора, најчешће су се спомињалa аустријска предузећа. „Не знам зашто се само спомиње Аустрија, ту само моја деца иду у школу. Има и других контаката. Тачно је да Звезди нећу помоћи само на спортском пољу, а већ следеће недеље имам уговорене састанке.“ Да ли је и Цептер један од тих контаката? „Не, зато што то није у питању. Мени је драго што познајем такве људе, али то су приватне ствари.“ Шта је потребно урадити на спортском плану када је први тим у питању? „Против Баната сам видео помак у свему, бар у првом полувремену, у односу на Чачак. Не бих да улазим детаљније јер је то унутрашња ствар. Разговараћу са Ивићем, Јаневским, Диком Стојановићу и свим другим структурама.“ Шта се може очекивати од Звезде у неко догледно време? „Од ње се увек очекује да победи у свакој утакмици, покаже озбиљност на и ван терена и сваки пут да одигра боље. Ништа се не може променити преко ноћи. Ситуација није најсјајнија, тешко је нешто обећати.“ Ништа нисте обећали ни навијачима са којима сте већ одржали састанак. „Објаснио сам им да морамо бити свесни ситуације и да нећу да обећавам пласман у Лигу шампиона већ само основне принципе на којима су почивали клубови у којима сам играо. Рекао сам им да је Звезда велики клуб и да би опстала мора да игра у Европи. Али, да ли је реално да играмо у Лиги шампиона? Форимиран је УО који би требало да обезбеди услове, а први је да створимо што јачи тим.“ Ден Тана је изјавио да жели да види Звезду међу 30 најбољих тимова Европе, да ли је то изводљиво за две-три године? „То је жеља свих нас. Једна светска маркетиншка компанија је проценила да је Звезда сада међу 30 највећих клубова Европе. Да ли ћемо ћемо то бити и по резултатима за две-три године зависи од много тога“, завршава Југовић
И ми стојимо,али против Тане. 
_________________ ДЕЛИЈЕ,ДЕЛИЈЕ,АЈМО СВИ У ГЛАС,УРОШ МИШИЋ ЈЕДАН ЈЕ ОД НАС!!!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Mon Dec 08, 2008 6:54 pm |
| Site Admin |
 |
|
Данас, пре 17 година...
Токио је горео. Горела је и Србија. Београд је био на ногама. Васцели црвено-бели живаљ се после ноћи без сна, грозничаво проведене крај магичне ТВ кутије из које је стизала слика из Јапана, слио на улице. Зора са Далеког истока огрејала је реке одушевљених Звездиних „верника“ који су преплавили улице да прославе још једну титулу.
Није шала, тог 8. децембра 1991. године, тек нешто више од шест месеци пошто је засела на европски престо у Барију, наша Звезда постала је и – клупски првак света!
Пред Звонком Милојевићем, Душком Радиновићем, Гораном Василијевићем, Владимиром Југовићем, Миодрагом Белодедићем, Илијом Најдоским, Милорадом Ратковићем, Владом Стошићем, Дарком Панчевом, Дејаном Савићевићем и Синишом Михајловићем, које је са клупе предводио Владица Поповић, у финалу Интерконтиненталног „Тојота“ купа пао је чилеански Коло-коло.
Звезда је бранила углед српског, југословенског и европског фудбала. То је учинила – без грешке. Са 3:0 савладала је екипу на чијој је клупи седео Мирко Јозић, који се у анале нашег фудбала уписао као селектор плаве „чилеанске“ омладинске репрезентације која се 1987. године попела на кров света. Четири године касније, са правим Чилеанцима, против Звезде је доживео – дебакл.
За то су побринули Владимир Југовић - головима у 20. и 60. минуту, и Дарко Панчев – поготком петнаест минута пре краја утакмице. Једино коло које се играло тог дана на Олимпијском стадиону у Токију било је – Звездино.
Данас, 17 година касније, Владица Поповић с нексривеним поносом сећа се тог дана. Како и не би... Трофеје је освајао и као играч и капитен нашег тима. Затим као стручњак. Сличним билансом могу да се похвале и други. Али, Поповић је једини, не само Звездин него и југословенски и српски тренер, који је дошао до фудбалског Монт Евереста.
Поводом годишњице обележавања освајања клупске титуле првака света причали смо са Владицем Поповићем. На „Маракани“, где другде. Очи му цакле од страсти и задовољства док поново, по ко зна који пут, премотава „филм“ утакмице која му је за сва времена обележила тренрску каријеру. И – живот.
Откад знам за себе био сам „Звездаш“ и непрестано и потпуно посвећен нашем клубу. Звезда ми је дала све, надам се да сам и ја Звезди вратио доста. Пресрећан сам што сам имао ту част да будем део нашег историјског славља у Токију. Тај дан ће, баш као и Бари, заувек остати „црвено слово“ у Звездином календару. Мало је рећи да сам на то поносан - причао нам је наш Владица док смо у Музеју нашег Фудбалског клуба са несмањеном знатижељом посматрали вредан трофеј који су „генерал“ Поповић и његова „војска“ освојили пре 17 година.
Иако је шира фудбалска јавност упозната са готово свим, па и најситнијим детаљима, питања о овом славном догађају и како га је доживео наш прослављени стручњак је – безброј. А, одговори никад не губе на актуелности.
Кад сте ми рекли да ћемо причати о Токију претпоставио сам да ћете ме питати н зашто сам, рецимо, цео тај меч преседио на клупи, и због чега нисам направио ниједну једину измену, и да ли сам стрепео због тога што је Јозић врло добро знао како ми играмо и шта од нас може да очекује – причао нам је Поповић.
Идемо редом...
Најпре, да кажем да је припрема за ов утакмицу била веома дуга и студиозна. Јозић је знао Звезду, али и ми смо – да не кажем ја, знали готово све о нашем ривалу. Коло-коло је у јесен '91. играо на једном турниру у Шпанији и, наравно, путовао сам тамо да прикупим потребне информације и да их видим на делу. И пре него што смо стигли у Јапан ми смо били потпуно тактички спремни за ово финале. Да смо ту битку добили, остало је записано у фудбалској историји...
Од првог до последњег минута остао је миран иако је у њему, каже. врио вулкан.
Одувек сам се трудио да свој клуб представљам на достојанствен начин. И, зар данашњи фудбал не показује да се гестикулирањем и скакањем са клупе нимало не може утицати на дешавања на терену. А, ни у паузи између два полувремена ни касније током наставка нисам желео ништа да мењам, јер – није било потребе. Иако смо у 43. минуту остали без помоћи таквог аса као што је био наш капитен Дејан Савићевић, потпуно смо контролисали ситуацију на терену.
Причали смо дуго. Најзанимљивије делове интеврјуа са Владицом Поповићем, који нам је открио шта је у пред других 45 минута причао са Михајловићем и какав му је задатак поверио, да ли је и сам био изненађен голгетерским учинком Југовића, како данас гледа на генерацију фудбалских „ванземаљаца“ коју је водио и људе из тадашње управе нашег Фудбалског клуба и много тога још... можете погледати овде, баш као и Звездине голове за велику победу од 3:0.
Токио, 8. децембра 1991. године. Само је небо било изнад нас!
(crvenazvezdafk.com)
_________________ Правда за Уроша!
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Sun Dec 21, 2008 11:04 pm |
| Site Admin |
 |
|
Верујемо у Јаневског
Некултурно је коментарисати нечија примања
Верујемо у Јаневског
Након дужег времена Илија Ивић се напокон нашао пред представницима седме силе који су искористили тренутак и засули га питањима. Наравно, тренутно је у првом плану прелазни рок, па се од тога и кренуло:
„Постоје играчи на које не рачунамо и са којима смо већ раскинули уговоре, а постоје и неки са којима ћемо тек прекинути сарадњу. Направио сам списак појачања, а данас имамо УО када ће људи рећи колико могу да обезбеде новца за те играче, па да почнемо да их доводимо.“
Како оцењујете јесењи део сезоне?
„Обзиром да када смо дошли у клуб смо били 8 бодова иза Партизана, а сада смо 7, то говори да смо освојили највише бодова. Могу да кажем да је оцена позитивна. Сигурно никога не задовољава тренутна ситуација када је Звезда на трећем месту, али имамо и други део и учинићемо све да се што више приближимо првом месту.“
Зашто је било толико осцилација у игри Црвене звезде?
„Проблем је у квалитету и карактеру. Играчи који играју у Црвеној звезди морају сваку утакмицу да побеђују. Играчи Црвене звезде су увек под притиском који морају да победе. Две-три утакмице које смо морали да добијемо нисмо успели – да ли је то био дерби против Партизана или ова последња утакмица – то значи да је много битно да доводимо играче са карактером, играче који пред сваку утакмицу знају да Црвена звезда мора да победи и освоји три бода. Хоћу да кажем да је мој задатак да гледам и карактер, понашање и менталитет играча. Није довољно да буде само квалитетан играч већ и добар карактер, особа.“
Како мислите да направите добар резултат ако сте спремни, на основу прича, да продате најбоље играче, конкретно Милијаша и Коромана?
„Што се тога тиче можда сте у праву, али ако много веће и богатије екипе то исто раде... Морам да кажем да клуб мора да исплаћује рате играчима, да они буду плаћени, али ако Црвена звезда паре може да обезбеди само продајом играча, онда ми то морамо да радимо. Као што се радило толико година. Што се квалитета тима тиче, на та два места морамо да доведемо играче истог квалитета, а можда и боље. То је мој посао и зато сам овде.“
Имате ли неке понуде за Милијаша и Коромана?
„Ја сам у последњих месец, месец и по дана читао о разним понудама, клубовима, али да будем искрен ја у овом тренутку немам ниједну званичну понуду. Ви радите свој посао, али није добро да пет-шест кола пре краја причамо о разним екипама, милионима, понудама... А ви видите и сами да то утиче на играче, да не могу да буду концентрисани на утакмице које смо имали. Сигурно није било добро што се то писало, да ли о једним или другом играчу, а ја немам ниједну званичну понуду.“
Са коликим буџетом бисте били задовољни пред овај прелазни рок?
„Очекујем да добијем буџет са којим могу да располажем. То нису средства која управа клуба не може да обезбеди.“
Можете ли рећи нешто о играчима која се спомињу у јавности, а који фигурирају као појачања Звезде?
„Мој начин рада је такав да не желим да причам о именима док се посао не заврши, из хиљаду разлога. Као прво, док се посао не заврши ништа није сигурно. Друга ствар је да постоје и други клубови који могу да подигну цену тамо где мислиш да је сигуран играч. Морате да ме разумете – мој посао је такав да није што ја нећу, већ не могу да вам причам о именима, са којим играчима смо близу да завршимо договор.“
Да ли је такав случај са Паркером, пошто се наводно и Панатинаикос интересује за њега?
„Гледали смо га два-три пута уживо и добили смо доста његових утакмица. Реч је о играчу који има 22 године и поред грчке екипе коју сте поменули, постоје и још две шведске. Ми ћемо учинити све да га доведемо. Неће бити лако, али ја сам оптимиста и радимо на томе да доведемо репрезентативца Јужноафричке Републике који је тренутно њихово највеће име.“
Да ли је све завршено са Врањешом из Бања Луке?
„Разговарамо са Борцем и мислим да ћемо успешно завршити те преговоре.“
Да ли има контакта са другим Борцем, из Чачка, а у вези са Лазовићем?
„Радимо на томе да доведемо младе квалитетне играче. Не бих хтео да причам о појединостима што се тога тиче, али све играчи који су квалитетни бисмо желели да доведемо.“
Каква је ситуација са Петковићем, Клеом и Пекарићем који су позајмљени играчи?
„Не могу да вам одговорим у овом тренутку. Имамо још четири месеца да се одлучимо. А пошто још нисмо одлучили то значи да треба да их тестирамо у наредним утакмицама и онда ћемо одговорити клубовима којима припадају.“
Која је ваша жеља када је реч о броју играча под уговором?
„Било би боље и за клуб и за играче који нису били лиценцирани да су се раскинули уговори, или да су отишли на позајмицу, или да су се продали. Није у интересу клуба да плаћа играче који само тренирају, а не могу да помогну. Сигурно ћемо покушати да избегнемо тај начин договора између Звезде и тих играча. Биће речено пре првог дана прелазног рока да ли се на њих рачуна или не. У случају да се не рачуна наћи ћемо неко решење – да оду негде, да се раскину уговори или да се продају. Не бих волео да играчи на које не можемо да рачунамо остану у клубу јер то није ни у Звездином, ни у њиховом интересу.“
Играч у вези са ким је Ивић дао конкретан одговор је био Ибрахима Гај:
„Гај је дао свој максимум у Звезди и мишљења смо да би требало да промени средину. То је већ речено њему и његовим менаџерима, чак има и неку понуду којом ће Звезда бити задовољна. Сада бих желео да му се захвалим на његовом учинку у Црвеној звезди и да му пожелим много среће иако је он практично још увек наш играч. То је управо оно што сам малопре рекоа. Сви смо се сложили да нећемо рачунати на Ибрахима Гаја и чекаћемо понуду његових менаџера где ће да настави каријеру.“
Да ли ће бити долазака из Кине?
„Гледали смо тамо неколико утакмица и постоји могућност да их буде, мада ништа није сигурно.“
Каква је ситуација са Бобаном Бајковићем коме је истекао уговор?
„Имамо већ три голмана који су под уговорима. Захвалили смо се и обавестили његовог менаџера да може да слободно тражи нову средину.“
Колико је тренутно играча под уговором и колико ће их остати у клубу?
„Под уговором је доста играча – око 39. То ни много финансијски јаче екипе не могу да издрже. Покушаћемо да смањимо тај број, да направимо квалитет, а не квантитет. Идеално би било да имамо 25 играча под уговором. Од тих 39 играча, са четири смо већ раскинули уговор и покушаћемо да са њих још доста то исто урадимо како бисмо смањили број.“
Да ли су основа буџета за прелазни рок паре које ћете добити продајом играча или су оне већ припремљене?
„Не можемо тако да радимо, да ја сада чекам када ће се продати та три играча како бих ја онда могао да рачунам на те паре. То није озбиљно и професионално. На фудбалском тржишту, од тренутка када си одлучио да доведеш играча, мораш да одреагујеш много брзо јер има хиљаду клубова, а поготово је то битно када су играчи слободни па могу да бирају. Треба радити веома брзо и потребно је да будеш конкретан, да имаш одређена финансијска средства. Ја се надам да ћу имати довољан прилива новца да бих могао да одреагујем у правом тренутку.“
Да ли је замена за Гаја репрезентативац Гане Кварти?
„Гледао сам га, али не могу да вам одговорим на питање“, више је него шкрт са одговором Ивић.
Какво је ваше виђење рада омладинске школе?
„Не бих желео да процењујем да ли је ранији рад био лош или није. Имам свакодневну сарадњу са директором школе, господином Крмпотићем. Да будем искрен, у претходна три месеца сам ного био концентрисан на први тим јер је било доста проблема и нисам стигао да на омладинску школу обратим пажње колико би требало. Имам поверење у господина Крмпотића, он је одговоран за рад и најбоље би било да и са њим направите једну конференцију за штампу када би вам детаљно образложио шта намерава да ради и шта је урадио до сада. За Црвену звезду је веома битно да поклони велику пажњу омладинској школи као што се некада радило. За омладинску школу није битно да ли ће бити прво, већ да ја могу да рачунам на једног квалитетног играча сваке године. То ће бити велики успех Црвене звезде. Не тражим од тренера у омладинској школи да буду први, да освајају првенства... То је важно али битно је да се квалитетно ради и да ја, као директор првог тима, сваке године могу да рачунам на бар једног играча који ће заиграти за први тим. То је наша филозофија и хтео бих да тако радимо.“
Да ли је било случајева да је неко из клуба желео да вам наметне свог играча, да доведе играча кога нисте ви довели?
„Да ли вам личим на некога ко би то дозволио.“
Не личите, далеко од тога, али да ли у клубу постоји неко ко мисли другачије?
„Не, не, не – није нико. Овде смо да свако ради свој посао. Ја сам одговоран за свој посао, за први тим Црвене звезде и једино тако можемо да напредујемо и да изађемо из кризе у којој се Црвена звезда налази. Свако треба да ради свој посао и да на крају године за њега и одговара. Сигурно је да не бих никада прихватио тако нешто, то није мој начин рада.“
Црвена звезда има такву историју да се много обећава пред прелазни рок, али се мало тога и обистини.
„Мислим да ја, нити управа, ништа нисмо најављивали или обећавали. Рекао сам да данас на УО очекујем да се одлучи који је то буџет за довођење играча. Разлог због ког се нисам раније оглашавао, а због чега сте били незадовољни, је што у последњих месец, месец и по, када екипа требало да буде концентрисана само на резултате, на следеће утакмице које су долазиле, нисам могао са вама да причам о трансферима, о играчима који ће одлазити, играчима које ћу доводити. То не би било професионално са моје стране и једини је разлог због којег нисам причао и излазио пред медије. Хтео бих да ме схватите јер ја морам да радим у интересу Црвене звезде. Нисам дошао овде да би ми фотографија излазила сваки дан у новинама и да се експонирам. Научио сам да изађем само онда када имам нешто да кажем. Не бих хтео да сте ме погрешно разумели, да избегавам новинаре или медије из неког свог разлога или хира. Једноставно, морам да заштитим и играче и клуб. То је једини разлог због ког нисам излазио пред медије. Са друге стране, и ви морате да поштујете Црвену звезду, а не да се прича о смени тренера и да га неко спашава, или да се после једне утакмице пише да Звезда личи... не бих хтео да се изражавам. То исто није било коректно са ваше стране. Мислим да је и у вашем интересу да Црвена звезда побеђује и да иде ка бољем јер је онда и вама много лакше радити, а не да се пише само о проблемима и да омаловажавамо играче или клуб.“
Навијачи имају велико поверење у вас, шта можете да им обећате када је пролећни део сезоне у питању?
„Учинићемо све да Звезда изађе на прву утакмицу коју игра на пролеће, а то је дерби, много квалитетнија него што је сада. То је наш посао и то је моја обавеза, обавеза клуба.“
Можете ли да анализирате учинак тренера Јаневског пошто се прича да је нудио оставку?
„Сви смо задовољни радом господина Јаневског. И ви сте приметили како је Црвена звезда играла пре доласка господина Јаневског и да је примила четири или пет голова, а није дала ниједан. А сада смо, мислим, други по ефикасности. Шта то значи? Црвена звезда игра много квалитетнији и бољи фудбал. Што се тиче његове оставке – ја не знам ко вам је дао те информације, ко спашава и ко не спашава Јаневског? Никада се није ни дошло до питања да ли господин Јаневски остаје или не. Потпуно смо задовољни његовим радом, верујемо у његове квалитете и настављамо сарадњу са господином Јаневским. Реч је о тренеру који је максимално концентрисан на свој рад и који проводи по 8-9 сати на терену, у свлачионици... И то је најбитније у овом тренутку. Није коректно да се о томе тако пише и да се праве проблеми тамо где не постоје. Видели сте на последњој утакмици против Хајдука да се играло малтене викторије. Хајдук је играо са десет играча у шеснаестерцу. Нису свирана два од четири пенала која су могла да буду свирана. И то је исто проблем који управа клуба треба озбиљно да размотри. Не могу судије да не поштују Црвену звезду. На тој утакмици постоје четири руке и не свира се ниједан пенал. И са те стране имамо доста проблема. И овом приликом бих замолио судије да много више поштују Црвену звезду него што је до сада био случај.“
Да ли сте упутили притужбу на рачун суђења на утакмици против Хајдука?
„Нисмо. Наша је грешка, признајем је.“
Како мислите да Звезда може да побољша свој положај који је у овом тренутку веома слаб?
„То није мој део посла, а сигурно је да ме иритира и нервира овај став судија према Црвеној звезди.“
То није од јуче, траје већ једно годину дана...
„Могу да коментаришем само последња три месеца док сам ја на функцији. Стварно не могу да схватим да у доста случајева, као на последњој утакмици, да се у чистим ситуацијама не свира пенал за Црвену звезду. Не могу то да објасним, али као што сам вам малопре рекао, и судије треба да респектују Црвену звезду. Мислим да ћу тражити од управе клуба да озбиљно размотри тај проблем који имамо у овом тренутку. Мислим да управа клуба треба да реагује и то веома озбиљно. Не можемо ми да играмо и да стварамо прилике , а да смо због једног судије сада 7, уместо пет или шест бодова заостатка. А на крају тај бод може да буде веома важан, да ли ће Црвена звезда да освоји прво или друго место.“
Да ли мислите да је ваша изјава да Џомби треба да покажу како се игра фудбал негативно утицала на играче?
„На мене, да сам играч, сигурно не би негативно утицала, али не могу да знам како утиче на играче. Ја немам никакав проблем са председником Хајдука већ само мислим да сви морају да поштују Црвену звезду. А пред утакмицу у Кули мислим да је господин са неким изјавама показао да не респектује ни играче, ни клуб, ни навијаче. Само сам хтео да играче подсетим на то.“
Да ли су вам засметале изјаве појединих бивших играча Звезде који су коментарисали вашу плату?
„О томе се прича већ три месеца. Постављају се питања како спортски директор Црвене звезде може да има толика питања? Као да сам пао са Марса, као да сам дошао на ову функцију, а да пре тога нигде нисам радио. Могли сте мало да се распитате колика примања је имао спортски директор у Олимпијакосу и АЕК-у у сезонама када су играли ЛШ и били у плусу 21, односно 13 милиона евра, а онда да постављате таква питања. Мислим да су та питања некултурна.“
Нико није поставио питање, то је сам човек рекао (Кривокућа, прим. уред.).
„Прво треба да се погледа рад било кога, а онда да се оцењује каква су његова примања. Не бих уопште желео да коментаришем његове изјаве. Свако може да изјављује оно што хоће. Мој је став да је коментарисање било чијих примања веома некултурно. А можете да се распитате о овоме што сам вам рекао, а онда да попричамо. То је прво и требало да урадите.“
Можете ли рећи колико у овом тренутку на тржишту вреди најбољи играч Црвене звезде?
„Вреди онолико колика је званична понуда. И то се односи не само на играче Црвене звезде, већ и на све друге. На то сигурно много утиче и квалитет лиге. Потребно је да се створе добри услови како би се навијачи вратили на стадионе, да имамо много бољу атмосферу у српском фудбалу. А ту треба сви да помогнемо – и ви новинари, и ми спортски радници, и управе клубова.“
Да ли у првом тиму видите неког од играча који су тренутно на позајмици?
„Бићете обавештени о томе. Пратимо све наше играче који су на позајмици, али не бих да коментаришем у овом тренутку.“
( www.redstarbelgrade.com)
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Wed Jan 21, 2009 9:57 pm |
| Site Admin |
 |
|
Успела прва провера
Наш тим у првој контролној утакмици против кипарског друголигаша, екипе Онисилос оставио је више него солидан утисак и заслужено славио 3:1 (1:0). Голове су постигли капитен Милијаш у 31, Бразилац Клео у 51. и Субашић у 53. минуту док је једини „стрелац“ за домаћина био Николић који је у 61. минуту постигао аутогол.
У првом полувремену Звезда је доминирала тереном, а осим гола Милијаша који је сјајним ударцем, на асистенцију Тричковског, матирао домаћег голмана Јоануа. Бурзановић, Тричковски и опет Милијаш пропустили су сјајне прилике да повећају резултат. Посебно је била лепа соло акција капитена у 43. минуту када је лопта после његовог ударца замало прохујала поред леве стативе. Минут касније Бурзановић је лукаво покушао да лобује истрчалог голмана, али је лопта завршила изнад пречке. У наставку потпуно нови тим и још агресивнија игра пред голом Онисилоса резултирала је головима Клеа и Субашића после лепих акција и асистенција Гвозденовића и Коромана.
ОНИСИЛОС : Јоану, Р. Лопез, Пиретис, Хараламбус, Берко, Родригез, С. Лопез, Папагеоргију, Исмаил, Мансинуа и Кумис.
Тренер - Владан Томић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА I полувреме (4-4-2): Стаменковић, Пејчиновић, Томовић, Јаковић, Перовић, Абу Бакар (Мркела од 40’), Милијаш, Богдановић, Лазетић, Бурзановић и Тричковски.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА II полувреме (4-4-2): Ранђеловић, Гвозденовић, Туторић, Врањеш, Ковачевић, Јовановић, Николић, Мркела (Блажић од 63’), Короман, Субашић и Клео.
Судија: Костас Епсифијутис, помоћници: Михалис Комодромос и Стелиос Полидију, сви из Ларнаке.
Због одсуства још увек недовољно опорављеног Павла Нинкова, десног спољног су принудно играли Перовић и Ковачевић.
Утакмицу су са трибина посматрали лакше повређени Исах, Фереира, Џеф Силва, Пекарић и Соме које је шеф Јаневски и данас желео да одмори за даље напоре.
Бернард Паркер је дан провео на специјалистичким медицинским прегледима у Никозији које је успешно прошао.
(crvenazvezdafk.com)
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Sun Feb 08, 2009 4:25 pm |
| Site Admin |
 |
|
5.2.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, фото: званични сајт
Победа против Јагодине
Звезда је данас одиграла утакмицу са Јагодином, након што је јучерашњи меч против Горњика прекинут због неправилне игре пољског тима.
Тако је Јаневски ипак имао прилику да уигра поставу, која ће вероватно бити стандардна у наредном делу првенства.
Црвено бели су победили а гол је опет постигао Клео, који је већ сигурно обезбедио место у нападу, и бројних головима у задње време наговештава да ће бити погодака и у првенству.
11 којих су истрчали на терен били су: Стаменковић, Гвозденовић, Туторић, Томовић, Нинков, Короман, Милијаш, Исах, Лазетић, Паркер и Клео.
У другом полувремену играли су још и Пејчиновић, Јаковић, Тричковски, Фереира, Соме, Николић, Богдановић, Блажић, Џеф Силва и Оумару.
Утакмица је данас одиграна свих 90. минута, али опет није могло без грубих прекршаја и црвеног картона, који је зарадио капитен Јагодине Михајловић.
На крају се може констатовати да је Црвена звезда била доста бољи клуб од Јагодине, и да су шансе за дуплирање вођства имали још Паркер, Оумару, Соме и Тричковски, док играчи Јагодине нису упутили нити један шут на гол Стаменковића.
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Sun Feb 08, 2009 4:25 pm |
| Site Admin |
 |
|
7.2.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, фото: званични сајт
Перовић и Вукобратовић на каљењу
Млади Славко Перовић (22) и Драгомир Вукобратовић (20) други део првенства провешће на позајмицама.
22-годишњи Перовић наредних 6 месеци играће на позајмици у Напретку из Крушевца, тренутно последње пласираном суперлигашу Србије. Како сам каже, у Звезди је тренуто велика конкуренција.
„Пре месец дана сам изразио жељу код спортског директора да одем негде на позајмицу. Клуб ми је изашао у сусрет и договорио је све са Напретком из Крушевца. У екипи је сада велика конкуренција, које се не плашим, али мислим да је у овом тренутку најбитније да одиграм 14-15 утакмица у 6 месеци, што ће ми сигурно значити у мојој даљој каријери.“
Млади нападач је у јесењем делу првенста забележио 8 утакмица у првенству уз једну утакмицу у квалификацијма за Куп Уефа.
Драгомир Вукобратовић наставиће каријеру у ФК Инђија. Тренутно 9. пласирани тим "Прве лиге Србије" има циљ да се наредне сезоне такмичи у Јелен Суперлиги, и зато желе да се појачају што боље. Вукобратовић ће такође наредних 6 месеци провести на каљењу, не би ли покушао да се врати у форму.
Вукобратовић је одиграо само две утакмице за Црвену звезду, и није успео да се наметне тренеру Јаневском.
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Sun Feb 08, 2009 4:26 pm |
| Site Admin |
 |
|
7.2.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, фото: званични сајт
Нова победа на припремама
Црвена звезда остварила је нову победу на припрема у Аја Напи. Овог пута Звезда је била боља од чешке екипе Брна.
Што свакако задовољава је то, да је Клео поново успео да постигне гол, и сада се налази у заиста сјајној форми.
Звезда је повела, након што се Лазетић сјајно пробио по десној страни, направио одличан центар шут, а на правој позицији нашао се Клео и главом постигао свој нови гол на припремама.
У 55. минуту меча чешки тим је изједначио након корнера. Стрелац је био Трусил.
Пет минута касније пенал је промашио наш капитен Милијаш.
Коначни резултат постављен је у 65. минуту. Џеф Силва је одлично прошао по левој страни, центрирао Тричковском који главом спушта Милијашу, а овај из полуволеја сјајно смешта лопту у мрежу.
Звезда је кренула у саставу: Стаменковић, Гвозденовић, Туторић, Томовић, Нинков, Короман, Милијаш, Исах, Лазетић, Паркер и Клео.
После су у игру ушли још Тричковски, Пејчиновић, Николић, Џеф Силва, Оумару, Јаковић, Врањеш, Соме, Богдановић, Блажић.
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
ace skoplje
|
Post subject: Re: Актуелно Posted: Tue Mar 03, 2009 2:43 am |
|
Webmaster wrote: Овде можете да пишете све актуелне вести о Црвеној звезди, као што су и интервјуи, ... zeleo sam da pitam zasto delije ne idu na kosarku kad igra zvezda
|
|
|
|
 |
|
Сале Делија
|
Post subject: Re: Актуелно Posted: Tue Mar 03, 2009 4:11 pm |
| Site Admin |
 |
|
ace skoplje wrote: Webmaster wrote: Овде можете да пишете све актуелне вести о Црвеној звезди, као што су и интервјуи, ... zeleo sam da pitam zasto delije ne idu na kosarku kad igra zvezda Као прво пиши Ћирилицом,имаш у обавештењима како да наместиш!!! Ја сам на теми о кошарци већ одговорио на сва питања везана за кошарку.Ево шта сам написао: Quote: Звезда јесте најпреча али пошто се управа понаша тако ми једноставно не можемо да идемо и нећемо.Такву превару ја нисам доживео и непада ми напамет да због тога што су кренули да играју добро да их ми сада подржимо. Ко иде на баскет, једноставно бојкотује бојкот...или сматрате да наш бојкот није оправдан???
Самим тим не поштујете групу, трибину и име своје групе...
На тим утакмицама у пиониру нема Делија јер прави навијачи разумеју зашто се не иде на утакмице, тамо иду симпатизери и звездаши који су то и ништа више...
Бојкот, почео је прошле сезоне довођењем Елмедина Кикановића у наше редове,агресивно се форсирала латиница и потискивала ћирилица(очигледно с`намером), прављења оне срамотне колекције гардеробе са комунстичким обележјима и осталим идиотским потезима тадашње управе, да не помињем неосвајање титуле од '98 и гробарске доминације у кошарци у претходних 10 година. Онда је управа коначно поднела оставку и Делије су колико ми се чини били за Гуровића и Човића, али је она радна група без нас донела ту одлуку да оформи неку управу која нема неко решење за излаз из ове ситуације и која ће само продужити Звездину агонију исто као и претходна управа. Дакле довођењем ове ''нове'' управе само нам мажу очи, а у ствари су то све иста говна!
Ово је најуопштеније зашто бојкотујемо има ту још много ситница. Јел' вам сада јасно? Треба искулирати више ове приче о одлажењу на баскет стварно... Ако би неко волео да види пун пионир Делија верујте да сам то ја. Али сам исто тако и за бојкот ове гума лигеи за нормалну управу и за праву Звезду.Ова управа која је тренутно у к.к је класична словеначка гранд кафа,штарк,кокта све су то фимре које су порадате колинској па за њих је и мишковић добар.Него да неширимо тему. Сви занмо како су ове битанге дошле на чело клуба и како су правариле Делије.Имали смо сви прилику да то чујемо и на конференцији за штампу како су нам забили нож у леђа.И колико сам ја упознат говна од тада се нису јавила никоме од Делија да покушају барем да се извину због ножа у леђа не они на свом сајту где су питања и одогвори на питање зашто нема Делија у пиониру одгворају да је било против олимпије 4000 људи у пиониру. Свако ко је припадник Делија наравно да треба да поштује став групе и да не иде у пионир посебно не на ову усрану лигу брадста и јединства. Шта вам још није јасно,досаднисте са том кошарком,док нисмо играли добро нисте хтели да идете,а сад хоћете,Звезда сае воли стално а не кад игра добро.Вама је сад лако да паметујете,ви нисте проживели што ми јесмо,ако је одлучено да се не иде,па то има своје разлоге. Неможемо да бодримо играче када нису заслужили,а ни управу. Немој да се љутите јер ако непоштујете групе неможете се сматрати Делијама. Хвала на разумевању!
_________________ ДЕЛИЈЕ,ДЕЛИЈЕ,АЈМО СВИ У ГЛАС,УРОШ МИШИЋ ЈЕДАН ЈЕ ОД НАС!!!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Tue Mar 03, 2009 7:23 pm |
| Site Admin |
 |
|
|
Сале ти је дао одговор на питање, надам се да ти је сад јасније.
Молим те да пишеш ћирилицом. Ово такође није тема за такво питање!
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|