|
It is currently Wed Dec 23, 2009 4:28 am
|
View unanswered posts | View active topics
| Welcome |
|
|
Добродошли на званични форум сајта <strong>www.crvenazvezda-fans.co.nr</strong>.
Ви тренутно посматрате наш форум као гост, што значи да можете да посматрате форум и читате поруке. Уколико се региструјете на наш форум имаће могућност да и ви дискутујете са нама на форуму, да комуницирате са другим корисницима (приватне поруке), да одговарате на анкете, качите слике на форум, и многе друге могућности. Регистрација је брза, једноставна и апсолутно безплатна, дакле <a href="/profile.php?mode=register">постаните већ данас део нашег форума</a>!
|
 |
|
 |
|
| Author |
Message |
|
Webmaster
|
Post subject: Започети преговори са капитеном Posted: Tue Mar 03, 2009 7:24 pm |
| Site Admin |
 |
|
|
Започети преговори са капитеном
Управа Клуба на челу са спортским директором Илијом Ивићем започела је преговоре са капитеном Црвене звезде Ненадом Милијашем око продужетка уговора.
Илија Ивић каже да су преговори са Милијашем почели данас и да за сада све иде позитивном путањом.
Током недеље очекује се наставак и интезивирање преговора са нашим капитеном.
званични сајт
_________________ Правда за Уроша!
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Јаневски – Први пут чујем Posted: Tue Mar 03, 2009 7:25 pm |
| Site Admin |
 |
|
|
Јаневски – Први пут чујем
Шеф стручног штаба Чедомир Јаневски, реаговао је прилично збуњено када је чуо вест да белгијска штампа пише о интересовању Генка за његов прелазак на место тренера.
„Први пут чујем за овако нешто и могу Вам рећи да сам врло изненађен. Оно што је истина, да ме нико из овог белгијског прволигаша није контактирао, па самим тим ништа озбиљно нема око евентуалних комбинација. Ја сам у Црвеној звезди, дошао сам овде да радим и стварам и обзиром да је март месец, ниједна друга комбинација ме не занима.“ – кратко је прокоментарисао Чедомир Јаневски.
званични сајт
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
ludi severac
|
Post subject: Re: Актуелно Posted: Tue Mar 03, 2009 9:45 pm |
Joined: Mon Sep 22, 2008 9:16 pm Posts: 508 Location: 100 км од Мракане
|
ace skoplje wrote: Webmaster wrote: Овде можете да пишете све актуелне вести о Црвеној звезди, као што су и интервјуи, ... zeleo sam da pitam zasto delije ne idu na kosarku kad igra zvezda
Хвала Ацо што пишеш,ја сам онај лик што сам ти објаснио како да се учланиш,само молим те пиши ћирилицом.Све што те занима питај,ја ћу ти послати неке приватне поруке што сам ти обећао.
_________________ Нема велике љубави без велике радости,али и без велике патње.Е то вам је Црвена Звезда.Има да се радујеш до неба,али секирација ти не гине.
Сада се мало љутим кад неко каже:били смо европски шампиони.Нисмо ми били европски шампиони,него смо ми европски шампиони заувек!Ми,Реал,Бајерн,Милан...То је наше друштво,а ово што играмо овде,то нам је за припреме.
Ваш Љуба Тадић (1929-2005)
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: ЗВЕЗДО, СРЕЋАН РОЂЕНДАН! Posted: Wed Mar 04, 2009 5:33 pm |
| Site Admin |
 |
|
ЗВЕЗДО, СРЕЋАН РОЂЕНДАН!
Прохладно, ветровито јутро 4. марта 1945. године није спречило београдске омладинце да напуне незагрејану, без стакала на прозорима, велику дворану старог ДИФ-а у Делиградској 27. Тог дана оснивано је омладинско фискултурно друштво и већ формирана фудбалска екипа требало је да добије званичан назив...
Како је рођена Црвена звезда? И данас се, као својеврсна анегдота, препричава шта се све дешавало на последњој седници Иницијативног одбора. Дан пре одржавања Скупштине, оснивачи су дуго дискутовали око тога какво би име ваљало дати новом спортском колективу. Ређали су се разни предлози - Младост, Ударник, Торпедо, Динамо, Локомотива ... - али ниједан није био довољно привлачан. Коначно, засијала је "Црвена звезда". Како? Постоје разне верзије тог чина, али се већина слаже да су "кумови" били Слободан Ћосић и Зоран Жујовић, први потпредседници клуба. После бројних предлога, најзад је Ћосић рекао:
"Људи, а да наше друштво назовемо Звезда?"
На то је Жујовић спонтано додао:
"Одлично. Само, кад је Звезда – нека буде црвена."
Предлог је усвојен и тог дана, први пут у историји, спонтано је почело скандарање: Црве- на зве-зда, Црве - на зве- зда...
За првог председника друштва изабран је Ђорђе Паљић Која, за потпредседнике Слободан Ћосић и Зоран Жујовић, тада новинар "Политике" на чије име је извршена и прва регистрација. Први руководилац фудбалске секције био голгетер екипе, Коста Томашевић, а њен први секретар незаборавни бек Бранко Станковић. Интересантно је да је за првог економа изабран Предраг Ђајић, првотимац, који ће касније пронети славу Црвене звезде, а дрес репрезентације Југославије облачити 17 пута!
Одмах је стигао и први поклон - две лопте, које су чланови предратних клубова Обилић и Славија чували у ратним данима. Одређене су и боје дресова: црвено-плаво-бело са белом петокраком звездом на црвеној мајици. Међутим, за прву утакмицу, тог поподнева, једва је сакупљено десет дресова исте боје. И то жуте. Других није било...
Тог 4.марта, прву утакмицу у историји друштва фудбалери Црвене звезде одиграли су против екипе Првог батаљона Друге бригаде КНОЈ-а и славили убедљиву победу - 3:0. Куриозитет је да су навијачи - борци голове поздрављали пуцњавом из пушака и изрешетали већ оштећену кровну конструкцију западне трибине.
Утакмица је одиграна на игралишту "Студента", пред 3.000 гледалаца. Црвена звезда је играла у саставу: Голубичић (Попадић), Станковић, Филиповић, Ћирић, Јовановић "Минда", П. Величковић, Шапинац (Стокић), Спасојевић, Томашевић, Печенчић и Хорватовић. Стрелац историјског, првог гола, био је Коста Томашевић, који се те године само једном није појавио у тиму, против репрезентације Београда 9. маја. У премијерном мечу Томашевић је био двоструки стрелац, док је један гол постигао Владимир Печенчић.
Недељу дана касније, фудбалери Црвене звезде одиграли су и прву међународну утакмицу. Био је то пријатељски сусрет против екипе енглеске војне мисије. "Звездаши" су потукли госте до ногу, чак са 12:0. Рајко Митић, прва Звездина звезда, тада је постигао своје прве голове у црвено-белом дресу. Дао их је укупно четири.
Тако је почело лепа прича о једном скромном фудбалском клубу, која у међувремену израстао у спортског гиганта...
Током претходне 64 годие било је итекако великих победа, освојених титула и пехара, али и болних пораза, изгубљених финала, разних искушења, успона, падова, као и скандала који су као земљотреси потресали целу земљу. Увек размажена Звездина публика није хтела само победе и трофеје, желела је спектакл и велике играче. Идоле. А готово свим фудбалерима на овим просторима био је сан да обуку Звездин дрес. На десетине њих прославило је име клуба широм Европе и света. Многи су касније наставили фудбалски живот у белом свету, али је Звезда увек била та којој су остављали своје срце и враћали јој се, као тренери, функционери или одани навијачи.
Још су стара новинарска пера написала да је Црвена звезда најлепша фудбалска прича икад испричана, свеједно да ли је проткана победама или поразима. И управо је у томе суштина приче. Приче о Звезди која је својим шармом умела да заведе и разгали срца хиљаде верних навијача, али и да их не ретко разљути до суза. Зато је свака прича о њој необична, узбудљива и и тако лепа, пуна драматичних догађаја који су палили машту генерацијама црвено-белих навијача.
СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН, НАЈЛЕПША ИМЕНИЦО ФУДБАЛА!
Покретачи акција за оснивање Спортског друштва Црвена Звезда били су Зоран Жујовић, Слободан Ћосић, Љубиша Секулић и Душан Богдановић. Међу оснивачима налазили су се Небојша Поповић, Мира Петровић, Светозар Глигорић и Милован Ћирић. Први председник клуба био Ђорђе Паљић.
Поред фудбалске, Друштво је тих првих година постојања имало још седам секција: кошаркашку, стоно-тениску, шаховску, пливачку, атлетску, одбојкашку и веслачку.
Фудбалерима и атлетичарима припао је бивши стадион предратног клуба Југославија на Точидерском брду. Кошаркаши и одбојкаши добили су терене боб-клуба на малом Калемегдану, веслачи и пливачи зграду на Ади Циганлији.
Просторије Друштва биле су у улици Краља Милутина 2, у једној соби Градског одбора УСАОС-а.
званични сајт
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Tue Mar 10, 2009 8:34 pm |
| Site Admin |
 |
|
|
Милијаш продужио уговор са звездом за четири године
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
ludi severac
|
Post subject: Posted: Tue Mar 10, 2009 8:41 pm |
|
Webmaster wrote: Милијаш продужио уговор са звездом за четири године
Веома добар пример осталим фудбаларима,да остану и помогну звезди када је најтеже,а не одмах да узму лову и збришу из земље.
_________________ Нема велике љубави без велике радости,али и без велике патње.Е то вам је Црвена Звезда.Има да се радујеш до неба,али секирација ти не гине.
Сада се мало љутим кад неко каже:били смо европски шампиони.Нисмо ми били европски шампиони,него смо ми европски шампиони заувек!Ми,Реал,Бајерн,Милан...То је наше друштво,а ово што играмо овде,то нам је за припреме.
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Fri Mar 20, 2009 6:04 pm |
| Site Admin |
 |
|
20.3.2009 | Извор: www.crvenazvezda-fans.co.nr, фото: званични сајт
Стаменковић: Жеља ми је да одем у Олимпијакос
Саша Стаменковић, стандарни голман Црвене звезде у разговору за наш сајт www.crvenazvezda-fans.co.nr изјавио је да се нада да Звезда ове сезоне још може до титуле.
"Па сад тачно не знам да ли можемо до титуле, али надајмо се."
У наставку разговора је открио да му је 22-ка срећан број.
"Број 22 носим, јер је то мој срећан број."
Популарни Стамени је открио који клуб воли од малих ногу.
"Мој омиљени клуб осим Звезде је Олимпијакос. Сањам да једног дана заиграм у неком славном клубу, као што је вишеструки грчки шампион."
Омиљени саиграч нашег голмана је капитен црвено белих.
"Омиљени саиграч и један од најбољих пријатеља ми је Ненад Милијаш."
Потом је Стаменковић изнео мишљење о зимским појачањима и тренеру.
"Од појачања не бих никог издвајао, сви су супер. Чеда је супер тренер, али нас понекад превише форсира."
Питали смо Сашу за његово мишљење о Делијама.
"Делије су најбољи навијачи на свету. О њима мислим све најбоље."
Управо због наших најватренијих навијача, Саши ће један тренутак остати доживотно у сећању.
"Мој омиљени тренутак у каријери је задњи вечити дерби. Тај дерби ћу памтити због само због навијања Делија. Били су супер."
За крај, ево и поруке Стаменковића нашим посетиоцима:
"Управо сам гледао ваш сајт. Супер је. Поручио бих свим посетиоцима да чешће посећују сајт. Овом приликом поздрављам све посетиоце сајта."
Још једном се захваљујемо Саши Стаменковићу на издвојеном времену, и желимо му много среће у даљој каријери.
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: ПРЕДСЕДНИК ТАНАСИЈЕВИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ Posted: Fri Apr 24, 2009 5:10 pm |
| Site Admin |
 |
|
|
Председник Фудбалског клуба Црвена звезда Добривоје Танасијевић – Дан Тана, поднео је на седници Управног одбора, који заседа без престанка неколико дана, оставу на све функције у Клубу. Сада већ бивши председник, као разлог за своју оставку навео је да то учинио само из личних разлога и због тога што није успео тако брзо да реализује своје идеје и планове, за које и на почетку свог мандата рекао да би за спровођење истих требало две године, да се Црвена звезда на финансијском и спортском плану врати на место које јој припада. Остакву је поднео и члан Управног одбора Љубомир Шћепановић.
Добривоје Танасијевић – Дан Тана, синоћ се вратио из Барселоне, са новог пословног пута на којем је као представник Клуба разговарао на састанку Радне групе Европске асоцијације клубова са великим бројем највиших званичника. Један од састанака који је Добривоје Танасијевић – Дан Тана требао да одржи 29. априла, требао је да буде са и на захтев власника компаније Цептер Филипом Јанковићем.
Генерални секретар Саша Козић и спортски директор Илија Ивић, захвлили су се досадашњем председнику Клуба на моралном и часном чину, као и на његовом даноноћном раду и залагању и на показаним амбицијама и труду, који је био много већи од његове функције и година. Саша Козић и Илија Ивић истакли су да са досадашњим председником имали веома добру сарадњу, много бољу него што су медији јавности пласирали и да је Добривоје Танасијевић – Дан Тана био веома близу проналажењу решења за стабилизацију Клуба, што је показао и својим плановима и одреађеним састанцима, као и оним које је требао да одржи.
На седницу Управног одбора одлучено је да Шеф стручног штаба Чедомир Јаневски остане на тој функцији до краја сезоне и у наредних неколико преосталих утакмица предводи екипу у покушају да се освоји Куп са којим би поред свих проблема ова сезона била успешно завршена. Представници Клуба реклу су да би промена тренера у овом тренутку донела само додатне финансијске и административне проблеме.
Челници Клуба и овога пута изнели су незадовољство поводом учесталих писања и напада медија, који се без престанка баве неистинитим информацијама и интервјуима са људима који су на овај или онај начин били у Црвеној звезди и који се не баве урађеним и званично објављеним финансијким извештајем ревизорске куће, већ оним ко је то транспарентно објавио. Исто тако, јавно је поручено да свако ко може да негира чињенично стање, то и докаже, као и да објави податке и износе позајмицама, куповина и продаја играча.
Наредне недеље, највероватније у понедељак на новој седници Управног одбора, биће одрађен в.д. председника Црвене звезде, који ће тај функцији бити до нове скупштине Клуба.
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
Webmaster
|
Post subject: Posted: Thu Jun 04, 2009 10:56 pm |
| Site Admin |
 |
|
|
Нови председник је Владан Лукић, нови тренер је Пижон.
Косово је Србија!
|
|
|
|
 |
|
ludi severac
|
Post subject: Posted: Sat Jun 06, 2009 6:13 pm |
|
|
Најављују се повратници у црвено-бели табор:Пуровић,Бурзановић,Баста,Тришовић
А могућ је и трансфер и Драгана Мрђе из Војводине.
Нападач Дејан Лекић из београдског Српсколигаша Земуна потписао је трогодишњи уговор са Црвеном Звездом.Иначе Дејан је најбољи стрелац лиге са 26 голова.
Богме за наше стање у фудбалу, ако се ови трансфери реализују биће добри.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|