It is currently Wed Dec 23, 2009 4:34 am

Welcome
Добродошли на званични форум сајта <strong>www.crvenazvezda-fans.co.nr</strong>.

Ви тренутно посматрате наш форум као гост, што значи да можете да посматрате форум и читате поруке. Уколико се региструјете на наш форум имаће могућност да и ви дискутујете са нама на форуму, да комуницирате са другим корисницима (приватне поруке), да одговарате на анкете, качите слике на форум, и многе друге могућности. Регистрација је брза, једноставна и апсолутно безплатна, дакле <a href="/profile.php?mode=register">постаните већ данас део нашег форума</a>!

Page 1 of 8 [ 75 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next
Author Message
 Post subject: Актуелно
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 4:52 pm 
Site Admin

Овде можете да пишете све актуелне вести о Црвеној звезди, као што су и интервјуи, ...

Last edited by Webmaster on Sun Apr 27, 2008 12:14 pm, edited 1 time in total.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 4:54 pm 
Site Admin

Кастиљо за МОНДО: Хтео сам да одем, али...

Image

Кад Сегундо Кастиљо дуне и ватру суне, оде Партизанова и кућа и клупа. Попут вука из познате бајке о три прасета и Сегундо Кастиљо је у суботу поподне био главни покретач црвено-беле олује која је заиста одувала Партизан назад на Топчидерско брдо.

Црвена звезда сада има само три бода мање од вечитог ривала, али и много веће самопоуздање пред наставак сезоне.

"Нико није срећнији од мене после овакве утакмице. Нисам ни сањао да ћу постићи два гола мада ме је мој менаџер Несторовић звао на дан утакмице и рекао ми да дам гол ако мислим да на лето играм у некој европској земљи. Постигао сам два, ваљда ће бити задовољан. После тог позива почео сам да предосећам победу, чак и свој гол", кроз осмех каже за МОНДО Кастиљо.

Мало је недостајало да Црвена звезда пролећни део сезоне почне без овог стандардног дефанзивног везног. Наиме, Кастиљо је желео да у јануару напусти Маракану.

"Истина је да сам хтео да идем, али убедили су ме директор Стојановић и мој менаџер да останем. Разговарали су са мном неколико пута и објаснили ми да је тако боље. Имам уговор по којем могу да идем у случају добре понуде и желео сам то да искористим. Понуда је било, најозбиљнија је била Парма, али на крају сам ипак остао", открива Кастиљо.

Еквадорац не крије да је мислио да се на њега не рачуна на Маракани.

"Стекао сам утисак у финишу првог дела сезоне да сам вишак, нарочито после меча са Болтоном на којем нисам играо. Зато сам хтео да одем. Нећу да седим на клупи. Ако неко мисли да не заслужујем место у првом тиму, боље да идем".

Image

"Кастиљо одлази на лето"

Ипак, Кастиљо је остао да победи Партизан, а на лето сигурно пакује кофере потврдјује за МОНДО и његов менаџер Мирослав Несторовић.

"Кастиљо сигурно одлази на лето, а до тада ће са Звездом прославити још једну титулу. Мислим да је после овог дербија јасно да Звезда има бољи и дисциплинованији тим", каже Несторовић.

"Време је за њега да иде, а и уговор му то дозвољава".

Помогли сте Звезди да се ослободи Саласа, иако сте га ви и довели на Маракану?

"Помогао сам, јер се дечко стварно није снашао и постао је несрећан. Морам да истакнем да је Стеван Стојановић Дика најзаслужнији што је Звезда, уз моју помоћ, успела да пронадје рупу у Саласовом уговору и без динара надокнаде раскине уговор са њим. Тиме су много уштедели. Видим да сада Стојановићу спремају отказ, а не бих рекао да је то добар потез", каже на крају Несторовић.

(МОНДО, фото МН Пресс)

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 9:37 pm 
Site Admin

У понедељак смена Стевана Дике Стојановића

Image

Званична потврда вишенедељних нагадјања о томе каква судбина очекује и даље актуелног спортског директора Црвене звезде, Стевана Дику Стојановића, уследиће сутра на првој радној седници реновираног Управног одбора фудбалског клуба.

Дакле, Дика ће бити смењен, тачније замењен са Гораном Буњевчевићем, некадашњим капитеном клуба, који је у Управи присутан већ неко време са титулом "саветника председника клуба, за спортска питања".

Управо ће Стојановићу бити понудјено да преузме саветодавну улогу председника Топлице Спасојевића, вероватно под истим финансијским условима, под којима је постао спортски директор у ери Драгана Стојковића Пиксија. Тај уговор истиче за две и по године.

У неформалним разговорима, Спасојевић је ову рокаду објаснио потребом да у клуб стигне "свежа крв", а не незадовољством Стојановићевим потезима у последња два прелазна рока. Ипак, намеру да склони Дику са места главног и одговорног за појачања и продају фудбалера Црвене звезде, Спасојевића није одвратио ни резултат вечитог дербија у суботу, у којем је Партизан убедљиво поражен са 4:1.

"Свежу Буњину крв" требало би да прихвати нови састав Управног одбора, на свом првом радном састанку, од конститутивне седнице, која је одржана прошлог петка.

Питање је како ће то прихватити легендарни голман Црвене звезде, Дика Стојановић, који би уместо саветодавне улоге у клубу, могао лако да ре-активира менаџерску лиценцу коју поседује и настави самостално да се бави тим послом.

Мондо

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Mon Mar 03, 2008 6:43 pm 
Site Admin

Адвокат Звезде: Српски тужиоци као хашки

Image

Друго општинско тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против тројице функционера ФК Црвена звезда, делегата Фудбалског савеза Србије и двојице навијача тог клуба поводом нереда на фудбалској утакмици Црвена Звезда - Хајдук из Куле, када је полицајац Небојша Трајковић замало изгубио живот.

Због сумње да нису предузели све мере и активности за спречавање нереда на стадиону у току утакмице, оптужени су генерални секретар Црвене звезде Зоран Дамјановић, директор стадиона тог клуба Миодраг Ћоровић, комесар за безбедност стадиона Новица Мијушковић и делегат Фудбалског савеза Србије на тој утакмици Раде Поповић.

Они се терете за кривично "тешко дело против опште сигурности", а бране се са слободе.

Адвокат ФК Црвена звезда Драган Нинковић рекао је за МОНДО да је оптужница која је подигнута против функционера тог клуба правно мањкава и оценио да су мале шансе да она остане на снази.

"Дела су недовољно описана и оптужница је правно мањкава. Нема довољно доказа у чињеницама које су наведене да би оптужница опстала. Тужиоци и МУП кроз овај случај покушали су да уведу тзв. хашки принцип, односно принцип командне одговорности, што значи да за било који инцидент који изврши неко на стадиону, а има обележја клуба, одговарају функционери и одговорна лица, што је недопустиво за правни систем једне озбиљне државе, што ми пледирамо да будемо", изјавио је Нинковић.

Он је додао да сви оптужени имају право на приговор у законском року и изразио уверење да ће колеге браниоци, пошто није директно укључен у овај случај, изјавити тај приговор.

"Мале су шансе да оптужница остане на снази", закључио је Нинковић.

Навијачи Црвене звезде, који се налазе у притвору, Милош Зимоња (21) из Зрењанина и Славиша Дракул (37) из Београда, оптужени су за насилничко понашање на спортској приредби.

На утаклмици одиграној 2. децембра прошле године на стадиону Црвене звезде припадник жандармерије Небојша Трајковић је брутално претучен, а задобио је и опекотине по лицу од бакљи, у нередима које су изазвали хулигани на северној трибини.

У Окружном суду у Београду у току је истрага против навијача Црвене звезде Уроша Мишића (19) из Београда због сумње да је извршио кривично дело тешко убиство у покушају. Он се терети да је напао Трајковића, гурајући му упаљену навијачку бакљу у уста.

Мондо

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Tue Mar 04, 2008 4:12 pm 
Site Admin

Црвена звезда прославила 63. родјендан

Спотско друшво Црвена звезда прославило је у уторак 63. годишњицу оснивања, а том приликом додељена су признања најбољим клубовима и поједицима у протеклој сезони.

"Прошла 2007. година била је успешна по многим резултатима и остварењима, рођене су и неке нове Звездине звезде, али је и у појединим тренуцима била веома тешка. Звезда живи у Србији и заједно са Србијом пролази кроз све тешкоће. Данас кад делимо награде за спортска достигнућа хоћемо да поручимо и да Звезда мора и може да има и вере и наде да преброди све потешкоће које је прате као и Србију и да крене у нову, лепшу будућност. Звезда за то има снаге. Срећан нам рођендан!", рекао је председник Спортског друштва Црвена звезда Александар Влаховић.

Захваљујући дуплој круни у 2007. години, фудбалски клуб је проглашен за набољи у оквиру Спортског друштва, најбоља спртисткиња је одбојкашица Ивана Исаиловић, док је кик боксер Драган Јовановић добио награду као најуспешнији спортиста Звездине породице.

Глумац Милан Калинић проглашен је за медијску личност Црвене звезде у протеклој години, док је најбољи пословни партнер Црвене звезде у минулој сезони био "Соко Штарк".

Специјално признање Црвене звезде за ову годину добила је млада рукометашица Марија Чолић, као и Мачевалачки клуб.

Бивши прослављени фудбалски репрезентативац Владица Поповић добио је награду за животно дело.

Остале награде добили су следећи спортисти:
Пионирска конкуренција - Урош Стојић (фудба) и Ангелина Познановић (џудо).
Најбоља пионирска екипа је Тениски клуб, а за најбољег тренера у тој категорији проглашен је Милош Дјукић (стони тенис).
Кадети - Никола Рондовић (кошарка) и Нина Росић (одбојка).
Најбоља кадетска екипа у протеклој години био је мушки рукометни састав.
Јуниори - Петар Томашевић (ватерполо), Нина Богићевић (кошарка).
Најбоља јуниорска екипа у Спортском друштву Црвене звезде је Атлетски клуб.
За најбољег тренера у тој категорији проглашен је Иван Квасневски (стрељаштво).

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Wed Mar 05, 2008 8:55 pm 
Site Admin

5.3.2008 - 19:00 | Извор: www.crvenazvezdafk.com

На европском врху успешности

Познати спортски новинар и публициста, Винко Шале, већ годинама води занимљиву спортску статистику, покушавајуци да пружи одговор који су најуспешнији клубови Европе у националним такмичењима. Ранг листа успешности клубова се добија тако што се за сваки клуб саберу сви освојени национални трофеји (првенство и куп), а затим се број година колико постоји клуб подели са збиром свих трофеја, тако да се као резултат добије коефицијент, тј. просечан број титула по свакој години постојања клуба. Као и прошле године, победник на овој ранг листи је ФК Црвена звезда, са коефицијентом 0,75, а прате нас Олимпијакос са 0,69, Селтик са 0,62 и Глазгов Ренџерс са 0,61.

Уз ову занимљиву статистику моземо да се подсетимо и да је 2006. године ФК Црвена звезда у официјелној публикацији Soccerex-a уврштена у 10 најуспешнијих фудбалских екипа свих времена из целог света.

У наставку је комплетна табела чији је аутор Винко Шале.

Табелу можете погледати овде:

http://www.crvenazvezdafk.com/cyr/vesti ... spx?id=456

или овде:

http://www.crvenazvezda-fans.co.nr/

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Thu Mar 06, 2008 6:57 pm 
Site Admin

Буњевчевић: Вратићу Звезди европски сјај

Фудбалски клуб Црвена звезда представио је новог спортског директора Горана Буњевчевића. Одлуком УО ФК Црвена звезда Буњевчевић ће заменити Стевана Стојановића који је премештен на место саветника председника Клуба Топлице Спасојевића.

У првом званичном обраћању јавности Буњевчевић је истакао задовољство именовањем на одговорну функцију и најавио повратак европског сјаја Црвеној звезди.

“Захвалио бих се председнику Топлици Спасојевићу и Управном одбору на поверењу које су ми указали. Као клинац сам сањао да једнога дана дођем на овај стадион и гледам утакмицу Црвене звезде. Успео сам да испуним свој сан и да постанем првотимац Црвене звезде и капитен екипе. Враћам се у клуб на одговорну функцију у тренутку када је Црвена звезда тек на 100. месту светске ранг листе најуспешнијих клубова. Не либим се да преузмем одговорност за посао који ћу обављати и желим Звезди да вратим европски сјај. Циљ је да Црвеној звезди вратимо имиџ клуба који игра препознатљиво, лепо и са пуно комбинаторике, атрактивно за публику“, рекао је Буњевчевић.

Генерални секретар Црвене звезде Зоран Дамјановић одлуку УО образложио је жељом да се унесе свежа крв у клуб, која ће помоћи да се додатно побољшају резултати Црвене звезде.

“Досадашњем Спортском директору Стевану Стојановићу додељена је функција саветника и он ће бити спона између председника и спортских структура унутар клуба. У претходне две сезоне освојене су две дупле круне и велике заслуге за то има и Стојановић. Зато ће нам његово искуство бити драгоцено у будућности. Горан Буњевчевић има безрезервну подршку руководства клуба и нема временски ограничен уговор. За свој рад одговара Управном одбору“, рекао је Дамјановић.

Горан Буњевчевић, који је велико искуство стекао током шест сезона проведених у Тотенхему, рекао је да ће посебан акценат у предстојећем периоду бити на скаутинг служби.

“Ми смо свесни да финансијски не можемо да се носимо са највећим европским клубовима. Зато је неопходно да стварамо играче који ће у свакој од наших млађих категорија научити нешто што је специфично за игру Црвене звезде. Скаутска служба мора бити добро организована како би најталентованији играчи у Србији, али и у осталим земљама из региона долазили у наш клуб где би постајали првотимци. Неопходно је створити мрежу пријатеља Црвене звезде који ће пратити играче у одређеним земљама, а затим обавештавати клуб како би могли да се укључимо у њихове праћење. Наша је срећа што у иностранству имамо много бивших играча који се данас налазе на одговорним функцијама и спремни су да помогну“, додао је Буњевчевић и нагласио да је најважније да клуб буде добро организован на свим структурама, јер је то "једини начин да Звезда врати у европски врх".

(МОНДО)

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Fri Mar 07, 2008 11:08 pm 
Site Admin

Представљен Горан Буњевчевић

Image

Фудбалски клуб Црвена звезда представио је новог Спортског директора Горана Буњевчевића. Одлуком УО ФК Црвена звезда Буњевчевић ће заменити Стевана Стојановића који је премештен на место саветника председника Клуба Топлице Спасојевића.

Буњевчевић је на конференцији за новинаре најавио повратак европског сјаја Црвеној звезди и велики рад који је неопходан да би се остварили зацртани циљеви.
Генерални секретар Црвене звезде Зоран Дамјановић одлуку УО образложио је жељом да се унесе свежа крв у клуб, која ће помоћи да се додатно побољшају резултати Црвене звезде.

“Досадашњем Спортском директору Стевану Стојановићу додељена је функција саветника и он ће бити спона између председника и спортских структура унутар клуба. У претходне две сезоне освојене су две дупле круне и велике заслуге за то има и Стојановић. Зато ће нам његово искуство бити драгоцено у будућности. Горан Буњевчевић има безрезервну подршку руководства клуба и нема временски ограничен уговор. За свој рад одговара УО“.

У првом званичном обраћању јавности Буњевчевић је истакао задовољство именовањем на одговорну функцију.

“Захвалио бих се председнику Спасојевићу и УО на поверењу које су ми указали. Као клинац сам сањао да једнога дана дођем на овај стадион и гледам утакмицу Црвене звезде. Успео сам да испуним свој сан и да постанем првотимац Црвене звезде и капитен екипе. Враћам се у клуб на одговорну функцију у тренутку када је Црвена звезда тек на 100. месту светске ранг листе најуспешнијих клубова. Не либим се да преузмем одговорност за посао који ћу обављати и желим Звезди да вратим европски сјај. Циљ је да Црвеној звезди вратимо имиџ клуба који игра препознатљиво, лепо и са пуно комбинаторике, атрактивно за публику“.

Горан Буњевчевић је по одласку из Црвене звезде шест сезона провео у Тотенхему из Лондона где је стекао драгоцено искуство.

“Уз сав респект према Тотенхему и осталим великим европским клубовима, желим да створим Црвену звезду која ће имати свој систем одабира и селекције играча. Црвена звезда спада међу велике европске клубове захваљујући бившим играчима који је са великим респектом репрезентују у Европи. Видић, Станковић, Пантелић, Жигић, све су то играчи који су створени у Црвеној звезди и то мора бити наш приоритет. Црвена звезда мора бити лидер у региону и зато морамо створити одговарајућу базу кроз Академију фудбала која ће ускоро бити основана“.

Ситуација у српском фудбалу многима не даје разлога за оптимизам.
“Моменат није најбољи, али у Црвеној звезди никада не постоји најбољи моменат. Овде се увек очекују резултати. Медији у Србији морају да нам помогну у овом тренутку и окрену се позитивним стварима. Свестан сам да није лако, али да нисам свестан тежине задатка не бих се прихватио овог посла“.

Посебан акценат у предстојећем периоду биће на скаутинг служби.

“Ми смо свесни да финансијски не можемо да се носимо са највећим европским клубовима. Зато је неопходно да стварамо играче који ће у свакој од наших млађих категорија научити нешто што је специфично за игру Црвене звезде. Скаутска служба мора бити добро организована како би најталентованији играчи у Србији, али и у осталим земљама из региона долазили у наш клуб где би постајали првотимци. Неопходно је створити мрежу пријатеља Црвене звезде који ће пратити играче у одређеним земљама, а затим обавештавати клуб како би могли да се укључимо у њихове праћење.
Наша је срећа што у иностранству имамо много бивших играча који се данас налазе на одговорним функцијама и спремни су да помогну“.

Буњевчевић већ неколико месеци прати рад првог тима.

“Имам јасну визију за наредни период. Тренер Јанковић је урадио велики посао у претходном периоду и вратио је Звезду у шампионску трку. Наше амбиције су увек исте. Ако желимо да уђемо у Лигу шампиона, први корак је одбрана титуле у домаћем првенству. Екипу добро познајем и мислим да поседује квалитет који се показао на недавном вечитом дербију. Међутим неопходно је смањити играчки кадар и размишљати већ сада о будућим појачањима. Клуб мора бити организован добро на свим структурама и то је једини начин да се вратимо у европски врх“.

На крају конференције за новинаре избор на функцију Спортског директора Црвене звезде Горану Буњевчевићу честитао је Стеван Стојановић, који је до сада обављао ту функцију.

http://www.crvenazvezdafk.com/cyr/vesti ... spx?id=457

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Fri Mar 07, 2008 11:09 pm 
Site Admin

Горан Буњевчевић - биографија

Горан Буњевчевић рођен је 17. фебруара 1973. године у Карловцу.

После кратких епизода у београдском БСК-у и Графичару прелази у екипу Рада где има веома значајну улогу у игри „Грађевинара“.

У Црвену звезду стиже 1997. године и одмах постаје стандардан првотимац. Наступа на позицији централног дефанзивца, али поседује изванредан преглед игре који му омогућава да се често придодаје везном реду и асистира нападачима. Својим професионализмом на терену, али и скромним понашањем ван њега стиче огромне симпатије навијача и саиграча и постаје капитен Црвене звезде.

За црвено-беле је дебитовао у пријтељској утакмици 10.07.1997. године против бразилског Бело Хоризонтеа. Последњу званичну утакмицу одиграо је против Милиционара 20.06.2001. године. Укупно је наступио на 167 званичних мечева у дресу Црвене звезде. Постигао је 19 голова.
Узимајући у рачуницу и пријатељске мечеве Горан Буњевчевић био је у постави Црвене звезде 238 пута, од којих је на 232 био стартер.

После 4 веома успешне сезоне у клубу и освојене две титуле првака државе 99/00, 00/01 и два национална купа 98/99, 99/00, Буњевчевић одлази у енглески Тотенхем где игра од 2001-2006. године.

Професионалну фудбалску каријеру окончао је у холандском Ден Хагу где је претходне сезоне одиграо 27 мечева уз 2 постигнута гола.

Горан Буњевчевић има супругу Јелену и ћерку Мињу.

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Mon Mar 10, 2008 7:10 pm 
Site Admin

Рашковић: “Увек сам био на земљи“

Миланко Рашковић је на последњим утакмицама Црвене звезде играо веома запажену улогу. Против Баната је био стрелац водећег гола, али је осим нападачких, обавио и доста задатака у дефанзиви.
Рашковић има деликатну улогу у тиму, да затвара велики простор по десној страни терена, али се и стално убацује у шпиц и представља констатну претњу противничким голмана уз јединог истуреног нападача.

“Када сам био клинац играо сам често на садашњој позицији и касније у Црвеној звезди када је за то постојала потреба. Врло је битно да постоји добра сарадња играча на терену који ће стално да се допуњују. Ово место је врло интересантно и захтевно. Практично у фази одбране ми играмо 4-5-1, а у нападу се трансформишемо у поставу са 2 нападача где је моја улога да се убацујем из другог плана“.

Гол против Баната први је Миланка Рашковића у првенственим мечевима још од 11. маја и утакмице са Војводином. Нажалост, ни два вођства, црвено-белима нису била довољна да наставе победнички низ.

“Самопоуздање ми је на високом нивоу. Сваком играчу прија када се устали у стартној постави. Увек сам вредно радио и када нисам био стандардан. Веровао сам у себе. Знам колико вредим и увек сам био на земљи. Себе сматрам тимским играчем и најважније је да екипа добро функционише. Само тада и појединачни квалитет долази до изражаја“.

Утакмица у Зрењанину имала је врло чудан ток.

“Много бих више волео да нисам постигао гол, а да смо на крају победили. Прокоцкали смо два пута предност и то на крају са играчем више. Чудна је то била утакмица, која је показала да ће првенство бити уједначено. Један реми не представља смак света, али је опомена да никада не сме да буде опуштања. Примили смо два гола из прекида што није карактеристично за Црвену звезду. Морамо се одмах окренути предстојећем дуелу са ОФК Београдом и покушати у међувремену да исправимо грешке како се исте не би поновиле у будућности“.

Quote:
Миланко Рашковић је на последњим утакмицама Црвене звезде играо веома запажену улогу.

Овај дио ми је посебно смијешан

Profile E-mail  

Page 1 of 8 [ 75 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next